новини и събития

15
Април
Световно изявени хореографи на лов за таланти в България

Танцьор от MTV-предаването Fashionably Loud (Крисчън вон Хауръд), звезда от Бродуей (Маркъс Галанте), финалистка от прослушване на Лейди Гага (Андреа Бър), балетист от една от най-добри танцови компании зад океана (Никълъс Аде) и преподавател по тай масаж с 20-годишен опит (Дебра Робинсън) ще бъдат в България от Цветница до Великден за "Танцовата работилница 2012" (Dance It! 2012), която ще се проведе в Музикалния театър и в Дерида Денс Център. Те ще изберат стипендианти сред най-талантливите участници за интензивно лятно обучение в известни американски танцови училища и компании.

"Танцова работилница" е международен културен проект на Фондация "Танцово изкуство -Илиев" и се осъществява основно с подкрепата на Фондация "Америка за България". Посолството на САЩ в България осигурява 2 допълнителни стипендии за участие в работилницата за млади таланти в неравностойно положение.

През интензивната творческа седмица на "Танцова работилница 2012" младите български танцьори ще имат възможността да усвоят специални танцови техники в 5-те различни стила: балет - стил Баланчин, бродуейски джаз, модерен танц, хип-хоп и характерен танц. Те ще творят заедно със звездите и ще разработят нов репертоар, който ще бъде показан само веднъж на голям Великденски танцов спектакъл на сцената на Музикалния театър на 15 април 2012г.

На финалния спектакъл ще участват и специално поканени звезди, сред които успешната млада българска балерина Николина Карагеоргиева (Balletto del Sud, Италия). Тя е стипендиант от първото издание на "Танцова работилница" през 2008 г. След изтичането на 6-седмичното обучение в САЩ, стажът й е удължен с близо година по покана на Ballet Chicago, в който в последствие става и помощник преподавател на Петър Илиев.

Тук можете да намерите график на класовете: http://ilievdance.org/?page_id=810&lang=BG

 
Музеят като фитнес зала

Музеят за съвременно изкуство е неузнаваем. Повод за това е изложбата „Олимпия“, която ...още

 
МОЯТ МОЗЪК 3: МАГИЯТА НА ПАМЕТТА

Това занимание е част от поредицата научни работилници "Моят мозък" - Надникни в ...още

 
Ден на детето в Квадрат 500

Заповядайте на 1 юни 2018 (петък) да отпразнуваме ЗАЕДНО празника на детето. Ще го отбележим със ...още

 
На пътешествие с художници

Националната галерия празнува своя 70-ти рожден ден. Заедно с художниците, представени в ...още

 
Първи голям концерт на малките филхармоници

Детският филхармоничен хор ще изнесе първия си самостоятелен голям концерт в деня на славянската ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft