новини и събития

15
Декември
Родителството като игра - семинар на Лари Коен

РОДИТЕЛСТВОТО КАТО ИГРА ИЛИ КОЛКО Е ЦЕННО ДА СИ ЗАБАВЕН РОДИТЕЛ.

ЛЕКЦИЯ НА Д-Р ЛАРИ КОЕН, ИГРОВИ ПСИХОТЕРАПЕВТ И АВТОР НА КНИГИ ЗА РОДИТЕЛИ.

Доктор Лари Коен  е психолог и специалист по игрова терапия, и автор на една от петте най – четени в света книги по темата  за модерно родителство – PLAYFULL PARENTING. Той ще гостува за първи път в  България, за да представи своите доказани методи за общуване с децата, чрез игри и ще ни научи как да бъдем ефективни и ентусиазирани родители.

На 15-ти декември  Лари Коен ще представи семинар на тема „ Родителството чрез игра”, където ще предаде своите знания за изграждане на сила и увереност в децата. 

Светът на децата е изцяло изпълнен с игри, а за родителите това е сигурният начин, чрез който ще бъдат заедно, ще се фокусират във връзката си с тях и ще изградят уверени личности, следвайки детето си, с много смях и забавления.
Родителите знаят, че играта е детска работа, но тя не е само за деца. Игрите са основа за нов и креативен подход към родителството . Книгата на Д-р Лари Коен е гид към използването на игрите, за изграждането на силни и уверени деца.
Лари Дж. Коен е психолог и специалист по игрова терапия. Той има своя частна терапевтична практика, говорител е и консултант на много държавни и частни училища и редовен участник във форуми за родителство. Организатор е на уъркшопи  за възпитателите в училища и детски занимални.
Има редовна рубрика в образователната преса,  която му носи наградата „Златна Палма” през 2003. Автор на много статии в популярни и научни списания , Лари Коен е представил своята работа и на много професионални конференции, лекции и публични изяви. Д-р Коен отговаря и онлайн на запитвания относно детското възпитание на хора от цял свят на Nicklr.com.
Завършва Хавърфорт и защитава докторантура  по клинична психология (университета Дюк.)След стаж в университета Тюлан започва проучване и частна практика в Медисън.Сред иновациите в начина му на лечение са включени групи от мъже, които живеят с жени-жертви на сексуално насилие, както и групи за мъже-жертви на сексуално насилие.
Цялостната му работа с деца, родители и жертви го насочва да пише за отношенията между хората.
В книгата Playfull Parenting , Лари Коен,  предава  на родителите знанието как да общуват с децата си  и с много убедителни примери обяснява защо играта е начинът да общуват и откриват живота около тях. Децата използват игрите за да научат за света, за да споделят дълбоко  таени чувства, да се сближат с хората които обичат, да се справят с трудни ситуации и как да изпускат напрежението. Книгата  помага на родителите  да овладеят силата на играта, да бъдат с децата в техния свят на игри и да ги използват като мощен инструмент за общуване, възпитание, преодоляване на трудности и страхове.
Лари Коен стои зад все още радикалната теза, че децата са индивидуалисти, които заслужават уважение и търпение, докато се адаптират и напредват в обкръжаващият ги и стресиращ свят: „Вместо да се опитвате да подчините децата, по-добре е да се опитвате да ги учите да преценяват добре сами”.
Какво ще научим децата, чрез неговата методика:

  • да изразяват и разбират емоциите си;
  • да преодолеят свенливостта и страховете си;
  • да бъдат смели и уважават различията ;
  • да преодолеят конкуренцията от братя и сестри, чрез игра;
  • да  общуват без битки за надмощие.

Събитието ще се състои на 15.12. 2012 в Интер Експо Център, София.

 За информация:  http://www.purvite7.bg/playful_parenting.html
 

 
Неделна кулинарна работилница: Плодови лодки

Лодките може да бъдат и вкусни, ако ги приготвим с много въображение! В неделния августовски ...още

 
Стотици деца майсториха аксесоари за маскен бал на „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Августовското издание на „Lidl неделя в Музейко“ предизвика стотици деца с творчески ...още

 
ОЛАФ ОСТЕН

Commuting 2018a Ателие за деца от 6 до 12 години Каним малките любители на изкуството в ...още

 
СРЪЧНИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Тази неделя, 12 август, „Lidl неделя в Музейко“ предизвиква всички малки ...още

 
Куклен театър "Сладоледена приказка" с подарък сладолед :)

Заповядайте в неделя, 12 август от 11 часа в Мега Мол и се насладете на куклен театър с вкусното ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft