новини и събития

15
Декември
Родителството като игра - семинар на Лари Коен

РОДИТЕЛСТВОТО КАТО ИГРА ИЛИ КОЛКО Е ЦЕННО ДА СИ ЗАБАВЕН РОДИТЕЛ.

ЛЕКЦИЯ НА Д-Р ЛАРИ КОЕН, ИГРОВИ ПСИХОТЕРАПЕВТ И АВТОР НА КНИГИ ЗА РОДИТЕЛИ.

Доктор Лари Коен  е психолог и специалист по игрова терапия, и автор на една от петте най – четени в света книги по темата  за модерно родителство – PLAYFULL PARENTING. Той ще гостува за първи път в  България, за да представи своите доказани методи за общуване с децата, чрез игри и ще ни научи как да бъдем ефективни и ентусиазирани родители.

На 15-ти декември  Лари Коен ще представи семинар на тема „ Родителството чрез игра”, където ще предаде своите знания за изграждане на сила и увереност в децата. 

Светът на децата е изцяло изпълнен с игри, а за родителите това е сигурният начин, чрез който ще бъдат заедно, ще се фокусират във връзката си с тях и ще изградят уверени личности, следвайки детето си, с много смях и забавления.
Родителите знаят, че играта е детска работа, но тя не е само за деца. Игрите са основа за нов и креативен подход към родителството . Книгата на Д-р Лари Коен е гид към използването на игрите, за изграждането на силни и уверени деца.
Лари Дж. Коен е психолог и специалист по игрова терапия. Той има своя частна терапевтична практика, говорител е и консултант на много държавни и частни училища и редовен участник във форуми за родителство. Организатор е на уъркшопи  за възпитателите в училища и детски занимални.
Има редовна рубрика в образователната преса,  която му носи наградата „Златна Палма” през 2003. Автор на много статии в популярни и научни списания , Лари Коен е представил своята работа и на много професионални конференции, лекции и публични изяви. Д-р Коен отговаря и онлайн на запитвания относно детското възпитание на хора от цял свят на Nicklr.com.
Завършва Хавърфорт и защитава докторантура  по клинична психология (университета Дюк.)След стаж в университета Тюлан започва проучване и частна практика в Медисън.Сред иновациите в начина му на лечение са включени групи от мъже, които живеят с жени-жертви на сексуално насилие, както и групи за мъже-жертви на сексуално насилие.
Цялостната му работа с деца, родители и жертви го насочва да пише за отношенията между хората.
В книгата Playfull Parenting , Лари Коен,  предава  на родителите знанието как да общуват с децата си  и с много убедителни примери обяснява защо играта е начинът да общуват и откриват живота около тях. Децата използват игрите за да научат за света, за да споделят дълбоко  таени чувства, да се сближат с хората които обичат, да се справят с трудни ситуации и как да изпускат напрежението. Книгата  помага на родителите  да овладеят силата на играта, да бъдат с децата в техния свят на игри и да ги използват като мощен инструмент за общуване, възпитание, преодоляване на трудности и страхове.
Лари Коен стои зад все още радикалната теза, че децата са индивидуалисти, които заслужават уважение и търпение, докато се адаптират и напредват в обкръжаващият ги и стресиращ свят: „Вместо да се опитвате да подчините децата, по-добре е да се опитвате да ги учите да преценяват добре сами”.
Какво ще научим децата, чрез неговата методика:

  • да изразяват и разбират емоциите си;
  • да преодолеят свенливостта и страховете си;
  • да бъдат смели и уважават различията ;
  • да преодолеят конкуренцията от братя и сестри, чрез игра;
  • да  общуват без битки за надмощие.

Събитието ще се състои на 15.12. 2012 в Интер Експо Център, София.

 За информация:  http://www.purvite7.bg/playful_parenting.html
 

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft