новини и събития

01
Юни
Работилници за всички на Sofia Design Week 2012

Деца, студенти, любители и професионалисти – всички ще могат да вземат участие в работилниците по време на фестивала

Предприятие Реклама е работилница, която се концентрира върху рекламните надписи от времето преди навлизането на дигиталните технологии. Акцентът е върху старите неонови реклами и етапите на изработката и възстановяването им. Техническите трудности и ограничения при създаването на подобни изделия водят до обоснована и силна естетика. Предприятие Реклама, заедно с организаторите от студиото за дизайн, реклама и комуникация Нагледна, ще  анализира какво можем да научим от старите технологии и дали те могат да бъдат актуални и конкурентноспособни при условията днес. .

Проектът From Here To Here на французойката Ариан Прин представлява локална фабрика, използваща отпадъци от различни места за производството на моливи. Между 2 и 4 юни в + това Ариан ще направи лична демонстрация на целия този процес по време на работилницата за направа на моливи от отпадъци.Пак там през цялата седмица на фестивала ще могат да се видят нейните готови произведения, както и машините, които използва.

Тази година основната работилница на PUMA  се казва PUMA CREATIVE FACTORY - LOVE THY PLANET в унисон с развитието на компанията в еко посока.Всеки желаещ ще има възможност да отпечата на място върху екологично чисти памучни тениски и чанти PUMA своето изображение или рисунка, с помощта на екологично чиста боя, реагираща на слънчевата светлина.

Успоредно с това, PUMA организира още две тридневни работилници, в които всеки ще може да се научи как да преработи старите си дрехи в страхотни аксесоари. В контекста на работилниците, PUMA и Sofia Design Week обявиха конкурс за шаблони за графити (stencil cuts). Проекти се приемат до 24 май на  pumacreativefactory@edno.bg. 

За креативните любители на съвременните технологии е работилницата за изкуство Samsung Art Studio. Това e инициатива за хора, които имат активна позиция и творческо виждане по отношение на средата, в която живеем и начина, по който тя би могла да изглежда. Студиото ще бъде разположено на 3 от локациите на Sofia Design Week и ще бъде достъпно за всеки по време на целия фестивал 

Работилницата „ОТ линолеУМ” на CDD Creative Atelier® е насочена към всички млади професионалисти от сферата на дизайна и вътрешната архитектура. Те ще имат възможност да се запознаят с новия материал на Armstrong – Linоleum Form (линолеум за мебели), разработвайки  сами или в групи собствен дизайн на мебел от материала. Проектът, впечатлил най-много журито, ще бъде реализиран от City Design Develоpment - всичко това под ръководство на арх. Андрей Велинов и с подкрепата на целия екип на компанията.

Всичко хубаво е хартия пък е работилница на Списание Идеален дом DÉCOR  за желаещи да усетят вълшебството да създадеш нещо красиво от най-обикновен лист хартия. Художници ще покажат някои от най-популярните техники - декупаж, папийе маше, оригами и др.

В рамките на фестивала ще се проведат и над 20 детски работилници.

Чайна „Чай във фабриката” е домакин на 6 работилници с различна насоченост - от работа с природни материали, глина, през изработка на свещи, до картини и форми от хранителни продукти. + това ще предложи работилници за рисуване на кексчета, създаване на фигурки от захарно тесто, изработка на играчки от естествени материали, кукен театър от хартия и други. 

В ИКЕА децата са дизайнери на 2-ри и 3-ти юни, в две паралелни работилници в магазин ИКЕА. Tам най-малките  ще могат да творят върху текстил и върху мебели.

Работилницата Нарисувай ми мече ще провокира детското въображение и ще го потопи в приключенския свят на мечето Барни. С помощта на напътствията на професионален дизайнер и в компанията на симпатичния герой Барни, малките художници ще могат да пресъздадат забавните игри на мечето върху белия лист.

От мишка герданче е детска работилница на ladyzone.bg, в която  деца ще изработват различни предмети от стар компютърен хардуер.

Повече информация за работилниците и записване за тях можете да намерите на edno.bg/sofiadesignweek

Четвъртото издание на международния фестивал за дизайн - Sofia Design Week, организиран от ЕДНО и фондация „Америка за България”, ще се проведе от 1-ви до 8-ми юни. Темата за 2012г. е „В контекст”, a куратори на фестивала са Адриана Димитрова, Йордан Жечев, Лана Кавар и Светлана Мирчева. Програмата ще се разгърне в над 100 събития – конкурси, изложби, работилници, лекции, прожекции, акции и професионален форум. Участие във фестивала ще вземат над 150 дизайнера от 20 държави. Централна локация на фестивала е VIVACOM Art Hall – пространство за култура и изкуство на VIVACOM в Телефонната палата на ул. „Гурко“ 4. A oсновни партньори са Samsung, Renault, Руский Стандарт, IKEA и VIVACOM Фонд. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община и подкрепя кандидатурата на гр. София за „Европейска столица на културата 2019г.” Sofia Design Week 2011 събра над 50 000 посетители и беше поканен да представи страната ни на два международни форума: Vienna Design Week 2011, Австрия и Design Week Holon 2012, гр. Холон, Израел.

Източник на информацията: http://edno.bg/sofia-design-week-2012/detsa

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft