новини и събития

06
Април
Работилница Рисуване върху стъкло

За всички, които искат да се запознаят със закопянската техника за рисуване върху стъкло, Полски институт в столицата кани изкушените да се включат в творческа арт работилница под ръководството на Барбара Банецка-Джаджо и Богдан Джаджо.

Барбара Банецка-Джаджо, художничка. Участва в много конкурси и изложби, в т.ч. във Франция, Испания, Финландия, Австрия, Германия и САЩ, Италия, ЮАР. Нейни работи се намират в колекциите на етнографски музеи в Полша и чужбина, в частни колекции, украсяват сакрални обекти. Творбата й „Кръстния път” украсява частния параклис в папските апартаменти на Йоан-Павел ІІ в Лихен. Тя ръководи работилници по рисуване върху стъкло и други хоби техники.

Богдан Джаджо започва творческата си дейност през 1985 г. Рисува икони, занимава се със скулптура и рисува върху стъкло основно религиозни сцени. Негови работи украсяват параклиси и църкви, в т.ч. в Крус Мачадо в Бразилия, в манастира на отците паулини в Пасау (Германия), параклиса на отците мариани в Чехия. Имал е изложби в САЩ, Финландия, Франция и Германия.

Работилницата по Рисуване върху стъкло ще се проведе еднократно в София, на 6 април 2014 г., от 11:00 до 14:00 ч., в Полски институт на ул. „Веслец”12.

По време на занятието Барбара и Богдан ще запознаят участниците с историята на закопянската техника и ще покажат как се ражда рисунката и как се запълва с бои.

Участието е безплатно. Всички необходими материали са осигурени.

Местата са ограничени. Записване по реда на обажданията от 24 март 2014 г. във фейсбук или на e-mail: sofia.info@instytutpolski.org

Източник: www.kolonkata.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft