новини и събития

Пътешествие в космоса и в подводното царство в рамките на Детски панаир 5

Петото издание на Детски панаир в София ще предложи изключително пътешествие в космоса и подводното царство на най-малките. В рамките на 2 дни – 1 и 2 юни в Чешкия център в столицата децата ще могат се превърнат в истински космонавти – облечени в подходящ костюм и пътешествайки между огромни макети на планетите от Слънчевата система.

От своя страна в Природонаучния музей малчуганите ще могат да опознаят тайните на морета и океани и техните обитатели. Игра с търсене на съкровища ще очаква най-малките в Археологическия музей. Организаторите от Фондация Easyart ще предложати още едно образователно забавление – Скритите символи в герба на София. „За нас е отизключително значение да можем да предоставим на детската публика качествен продукт,който да провокира най-малките, да ги накара по естествен начин да се запознаят с различните форми на изкуство, да заобичат местата от културната инфраструктура на града – музеи, галерии, театри. В България все още се приема, че в музея трябва да семълчи и едва ли не той не е подходящо място за деца. Ние искаме тези институции да сеотворят за детска публика, да станат привлекателни и интересни за децата.

Затова и в рамките на Детски панаир освен ателиета и игри на открито, винаги присъстват инициативи, които да накарат децата да влязат в културните институции и да останат впечатлени.” – споделя Станка Желева – Председател на Фондация Easyart.

Освен новите инициативи организаторите запазват и всички успешни ателиета и игри от предишните издания на панаира: Изкуство и рисуване, Стъклопис, Макиаж, Грънчарско ателие, фокуси и др. Уроци по готварство малчуганите ще могат да взимат от Ути Бъчваров. Спортовете също не са пренебрегнати – децата ще могат да поиграят шах или футбол, да се забавляват на стената по катерене или да играят зумба или народни танци, както и десетки други инициативи.

Детски панаир традиционно ще се проведе на 1 и 2 юни в Градската градина пред Народния театър.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft