новини и събития

02
Април
Пролетни ваканционни игри

Пролетната ваканция може да бъде забавна и образователна, или иначе казано - образователна по много забавен начин. Национален музей „Земята и хората” отново ще провокира любопитството на малките ученици, превръщайки пролетната ваканция в истинско научно приключение с познавателни игри на различна тематика.

2 април 2014 г., от 11:00 ч. - Въпросителна игра „КАК ПОРАСНА ЗЕМЯТА?”. Децата ще открият отговорите на много въпроси за началото на нашия свят; ще разберат невероятните премеждия, през които е преминала планетата ни преди да стане уютно място за живеене. За най-добрите отговори ще има награди от образователна телевизия „Да Винчи Лърнинг”, но Голямата награда ще получи участникът, задал най-хубав въпрос. Започнете да го измисляте от сега.

3 април 2014 г., от 11:00 ч. - Игра „ДЪРВОТО НА ЖИВОТА – ОТ ЗЕМЯТА ДО ХОРАТА”. Участниците ще изминат дългия път от зараждането на живота на Земята до съвременните хора. В хода на разказа за възникването, развитието и изчезването на различни видове живи същества, децата ще подредят Дървото на живота с малки картички на ключовите организми, от които са произлезли нови клонове, променяйки облика на живота през последните 550 милиона години.

4 април 2014 г., от 11:00 ч. – Игра „МОЯТА ИЗЛОЖБА НА СКАЛИ”. Кратък, но съдържателен филм ще разкаже любопитните тайни на скалите. Чрез него всеки ще може да разпознае трите основни типа скали. С повече от 30 скали децата ще подредят своята експозиция, като ги групират според произхода им – магмени, седиментни и метаморфни. Това няма да ги затрудни, защото ще разполагат с етикетите и описанията им, но ще си поиграят, докато ги разпределят и аранжират като експонати. Във всички случаи резултатът ще бъде удовлетворяващ - ще са автори на своя изложба, ще бъдат заснети с нея и по желание, снимката ще бъде публикувана в интернет страницата на Геоложкия кът за деца и възрастни. В резултат от играта участниците ще познават основните видове скали и когато ги срещнат сред природата, ще са в състояние да разказват на своите спътници как са се образували. (Играта е подходяща за ученици, които могат да четат и разбират текста.)

Вход за участие във ваканционните образователни игри: 1 лев за дете, възрастните придружители влизат безплатно.

Източник: www.kolonkata.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft