новини и събития

06
Април
Пролетна Танцова работилница 2015

„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците (6 април – 12 април 2015 г., Зала “Фестивална”, София, със заключителен спектакъл на 13 април). Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят.

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хип-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и Европа, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителните ателиета, всеки участник се включва и в хореографиите, поставени по време на Работилницата.

Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в творческия процес и да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

Пролетната „Танцова работилница“ завършва с голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти.

В рамките на Работилницата се провеждат и различни танцови майсторски класове, както и публични дискусии на определени, свързани с танцовото изкуство теми, с които програмата се обогатява допълнително. Всяка година, пет или шест от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.

Тази година ви очакват двама нови преподаватели:

• Класически балет за напреднали – Paula B. Weber, ръководител балет в Консерваторията за музика и танц в Университета на Мисури, Канзас

• Модерен танц – Gary Abbott, основател на Deeply Rooted Dance Theater и преподавател по модерен танц в Консерваторията за музика и танц в Университета на Мисури, Канзас; преподавател в „Танцова работилница 2011“,

както и познатите ви любимци:

• Джаз – Marcus Galante, Ню Йорк
• Хип-хоп – Andrea Burr, Лос Анджелис
• Характерен танц – Петър Илиев, артистичен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“
• Балет, средно ниво – Николина Карагеоргиева

От 2008 г. насам, в осемте издания на “Танцова работилница” са участвали над 700 танцьора от България, Сърбия, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 25 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

Повече информация и регистрационен формуляр може да намерите в сайта на фондация „Танцово изкуство – Илиев“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Източник: http://bgdancer.info

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft