новини и събития

01
Април
Пролетна ваканция наситена с танц отново в Танцова работилница 2019

1-7 април, DanceStationНДК

За дванадесети път американски специалисти по танц ще обучават наши танцьори в интензивна програма „Танцова работилница DanceIt!”, която ще се проведе тази година от1-ви до 7-ми април в София, в Dance Station в НДК. Заключителният спектакъл, на който широката публика е поканена, ще се състои на 7-ми април от 19 ч. в Дом на културата "Искър" - бул."Кръстю Пастухов" № 23 (до метростанция "Искърско шосе"). В течение на една седмица участниците посещават класове в пет различни танцови стила. Те се водят от утвърдени хореографи от САЩ, които са активно действащи професионалисти, на върха на преподавателската и творческата си кариера. В продължение на една седмица тесподелят своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Репертоарът се показва в последния ден в голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата.  Всяка година няколко от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от утвърдени танцови училища и компании в САЩ.

УЧИТЕЛИТЕ И СТИЛОВЕТЕтази година са: Пола Уебър, КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ – СТИЛ БАЛАНШИН, ръководител на Катедра „Танц” в „Консерватория за музика и танц” в Университета на Мисури в Канзас Сити; Крисчън ван Хауърд, СЪВРЕМЕННИ ТЕХНИКИ и ДЖАЗ, Alvin Ailey School, Montclair State University, VonHowardProject, Андреа Бър, ХИП-ХОП, Go To Talent, Лос Анджелис, Петър Илиев, ХАРАКТЕРЕН ТАНЦ, Пасифик Нортуест Балет - Сиатъл, Балет Чикаго, IlievDanceCompany.

Програмата отново ще включи БАЛЕТ ЗА ДЕЦАпод вещото ръководство на професор Уебър. Тя ще води клас всеки ден от ваканцията от 11.30 до 12.30 ч. Възрастовата граница е 6-12 г.

“Танцова работилница” се провежда всяка пролетна ваканция от 2008 г. Насам. Досега в нея са участвали над 1200 танцьора от България, Сърбия, Румъния, Гърция, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 60 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като PacificNorthwestBallet– Сиатъл, BalletChicago, DebbieReynoldsDanceStudios– Лос Анжелес, DeeplyRootedProductions– Чикаго, KansasCityBallet, AmericanDanceFestival, SyracuseUniversity– Ню Йорк и др.Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

Програмата се осъществява с подкрепата на Фондация „Фулбрайт“ и на частни дарители от България и САЩ.

За повече информация и записване:

http://www.ilievdance.org

За фондация „Танцово изкуство - Илиев“

Мисията на фондация “Танцово изкуство - Илиев” е да допринася за развитието на танцовото изкуство и танцовата публика в България чрез три основни дейности:

•             Предоставяне на уникални възможности на млади танцьори за обучение при изявени специалисти от световната танцова сцена в интензивна и мотивираща среда.

•             Развитие на творческия усет, самочувствието и мотивацията за успех при децата, най-вече на деца в неравностойно положение, използвайки потенциала на танцовото изкуство.

•             Реализация на собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които обогатяват съвременното танцово изкуство в България и го представят в чужбина - с ясно различимо лице.

 

ЗА КОНТАКТ:

ilievdance@gmail.com 

www.ilievdance.org

Фейсбук: Iliev Dance Art Foundation

YouТube: https://www.youtube.com/channel/UC4V49LF4gX8ZPLpnR_WMKMA

0888 293 676

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft