новини и събития

01
Април
Пролетна ваканция наситена с танц отново в Танцова работилница 2019

1-7 април, DanceStationНДК

За дванадесети път американски специалисти по танц ще обучават наши танцьори в интензивна програма „Танцова работилница DanceIt!”, която ще се проведе тази година от1-ви до 7-ми април в София, в Dance Station в НДК. Заключителният спектакъл, на който широката публика е поканена, ще се състои на 7-ми април от 19 ч. в Дом на културата "Искър" - бул."Кръстю Пастухов" № 23 (до метростанция "Искърско шосе"). В течение на една седмица участниците посещават класове в пет различни танцови стила. Те се водят от утвърдени хореографи от САЩ, които са активно действащи професионалисти, на върха на преподавателската и творческата си кариера. В продължение на една седмица тесподелят своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Репертоарът се показва в последния ден в голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата.  Всяка година няколко от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от утвърдени танцови училища и компании в САЩ.

УЧИТЕЛИТЕ И СТИЛОВЕТЕтази година са: Пола Уебър, КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ – СТИЛ БАЛАНШИН, ръководител на Катедра „Танц” в „Консерватория за музика и танц” в Университета на Мисури в Канзас Сити; Крисчън ван Хауърд, СЪВРЕМЕННИ ТЕХНИКИ и ДЖАЗ, Alvin Ailey School, Montclair State University, VonHowardProject, Андреа Бър, ХИП-ХОП, Go To Talent, Лос Анджелис, Петър Илиев, ХАРАКТЕРЕН ТАНЦ, Пасифик Нортуест Балет - Сиатъл, Балет Чикаго, IlievDanceCompany.

Програмата отново ще включи БАЛЕТ ЗА ДЕЦАпод вещото ръководство на професор Уебър. Тя ще води клас всеки ден от ваканцията от 11.30 до 12.30 ч. Възрастовата граница е 6-12 г.

“Танцова работилница” се провежда всяка пролетна ваканция от 2008 г. Насам. Досега в нея са участвали над 1200 танцьора от България, Сърбия, Румъния, Гърция, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 60 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като PacificNorthwestBallet– Сиатъл, BalletChicago, DebbieReynoldsDanceStudios– Лос Анжелес, DeeplyRootedProductions– Чикаго, KansasCityBallet, AmericanDanceFestival, SyracuseUniversity– Ню Йорк и др.Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

Програмата се осъществява с подкрепата на Фондация „Фулбрайт“ и на частни дарители от България и САЩ.

За повече информация и записване:

http://www.ilievdance.org

За фондация „Танцово изкуство - Илиев“

Мисията на фондация “Танцово изкуство - Илиев” е да допринася за развитието на танцовото изкуство и танцовата публика в България чрез три основни дейности:

•             Предоставяне на уникални възможности на млади танцьори за обучение при изявени специалисти от световната танцова сцена в интензивна и мотивираща среда.

•             Развитие на творческия усет, самочувствието и мотивацията за успех при децата, най-вече на деца в неравностойно положение, използвайки потенциала на танцовото изкуство.

•             Реализация на собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които обогатяват съвременното танцово изкуство в България и го представят в чужбина - с ясно различимо лице.

 

ЗА КОНТАКТ:

ilievdance@gmail.com 

www.ilievdance.org

Фейсбук: Iliev Dance Art Foundation

YouТube: https://www.youtube.com/channel/UC4V49LF4gX8ZPLpnR_WMKMA

0888 293 676

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft