новини и събития

Програма за деца на Девети музикален фестивал Моцартови празници Правец 2013
Рап певецът Бобо откри специалната програма за деца на Девети музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013“. Това съобщиха от пресцентъра на движение „България си ти!”. Любимецът на младежите, който е член на Национално движение „България си ти!“, изпълни арията на Папагено по нестандартен и закачлив начин. С появата си той развълнува всички малчугани, които пяха с него „Дим да ме няма“.
Събитието се организира от сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Община Правец. Артистичен директор на фестивала е оперната прима Христина Ангелакова. НД „България си ти!“ съдейства за реализирането на мероприятието. 
Част от малчуганите от многодетните семейства, за които се грижи НД „България си ти“ също присъстваха. За повечето от тях това бе първата среща с класическата музика и изкуството опера. „Прекрасно беше!“, радваше се юношата Явор от Елин Пелин. А третокласничката Ивана от Малорад добави: „Със сигурност пак ще искам да ида на детска опера“. Хлапетата още повече се зарадваха, когато дойде ред и на въпросите за Моцарт, където правилно отговорилите получиха награди.
Забавното и адаптирано за деца представяне на операта от Моцарт „Бастиен и Бастиена“ предизвика възхита и усмивки сред най-малките. София Мерджанова се превъплъти в ролята на пастирката Бастиена, нейният любим Бастиен бе – Георги Динев, а магьосникът Колас – Владимир Ников. Диригент бе Георги Патриков, а пианист акомпаньор - Милен Станев. Атрактивната водеща Мария Силвестър пък през цялото време се грижеше за настроението на хлапетата и едновременно с това се стараеше да представи геният Моцарт по достъпен начин.
Предстои и балетна програма, която ще предложи един уникален танцов спектакъл с участието на италианската балетна трупа „Балетто дел суд”. Финалният акорд ще бъде с традиционния галаконцерт „В. А. Моцарт-класика, рок и джаз”, в който ще прозвучат творби на Моцарт, Верди, Вагнер.
 
Източник: http://www.focus-radio.net
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft