новини и събития

Програмата Нестле за по-здрави деца подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 деца и техните учители забавен летен ден в Музейко. Специалното събитие бе част от образователната инициатива и в него взеха участие училища, които са се записали в рамките на втория срок. По време на посещението си децата и техните учителите изживяха един незабравим ден, изпълнен със спорт, готварство, балансирано хранене и вкусни и здравословни десерти. 

 

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ потопи малките изследователи в света на науката, а за всеки участник бяха организирани забавни щафетни игри, готварски занимания с вкусни сандвичи, плодове и зеленчуци. „ По този начин показахме на децата и техните учители и родители, че активния начин на живот и балансираното хранене могат да бъдат лесни и забавни като детска игра. Най-важната цел на програмата „Нестле за по-здрави деца“ е да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у българчетата“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

През учебната 2018/2019 година програмата „Нестле за по-здрави деца“ успя да достигне до 12 841 деца от 125 училища от цялата страна. В рамките на инициативата всяко едно учебно заведение проведе забавни уроци и активности, с които да образова своите възпитаници във важността на здравословния начин на живот. През следващата учебна година в проекта ще имат възможност да се включат не само училища, но и детски градини от цялата страна.

Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента си за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училищата и детските градини в България. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още повече училища и детски градини, които да станат част от Програмата.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк:https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

 

 

Повече за „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

 
Работилничка Как да моделираме Горски животни

Работилничка, вдъхновена от любимата ни поредица Боско на издателство ФЮТ. Ще съживим омайния свят ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft