новини и събития

25
Януари
Приказки за фагот

Приказки за фагот с участието на Иван Юруков (актьор), Сандра Петрова (актриса), Сабина Йорданова (солист) и Любка Биаджони (диригент)

След като вече се срещнаха с флейтата, кларинета и обоя, в предстоящия концерт, в рамките на програмата Фортисимо Фамилия, децата ще се запознаят с фагота - последния от семейството на дървените духови инструменти. Създаден през ХVI век в Италия, фаготът има експресивен и характерен, богат на обертонове звук, чиято красота ще представи блестящата солистка Сабина Йорданова. На това пътешествие в страната на музиката ще я придружават чаровният актьор Иван Юруков и вече любимата на децата актриса Сандра Петрова, в неизменната компания на малкия й приятел, когото децата и техните родители вече познават от концерта „Приказки за тромбон и туба”. Прекрасната музика на Вивалди, Моцарт, Вебер, Шуман, Росини ще пренесе децата в чуден свят от фантазия и изящество.

Сабина Йорданова e талантлив инструменталист, който завършва НМУ „Любомир Пипков” в София с пиано и фагот. Продължава образованието си във Висшето училище за музика в Кьолн, Германия. Учи още в редица престижни учебни заведения в Ваймар и Франкфурт на Майн в Германия и Талин в Естония. Този път Сабина ще се превъплати в нова роля, за да разкаже заедно с актьорите на Фортисимо Фамилия една история на сценариста Александър Чобанов, която поставя противоречивата и същевременно поучителна тема за децата и телевизията.

Иван Юруков пък ще изиграе един от най-модерните призраци на нашето време, този, който излиза от “кутията” в хола. Актьорът е неизменна част от семейството на Фортисимо като режисьор на видео материали към “Приказки за перкусии” и “Приказки за пиано” и режисьор на концерта "Приказки за пиано". Иван Юруков завършва НАТФИЗ през 2004 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. От 2005 г. е в трупата на Народния театър. През този сезон може да се насладите на играта му в спектаклите „Престъпление и наказание”, „Балът на крадците”, „Идеалният мъж”, "Осъдени души", „Мизантроп”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Слуга на двама господари”.

Сандра Петрова се утвърди като един от най-обичаните актьори на Фортисимо Фамилия. След като спечели сърцата на деца и родители в "Приказки за тромбон и туба" тя се завръща с още повече от заразителната енергия, която носи. В момента играе в Националния музикален театър “Стефан Македонски” в спектаклите “Аладин”, “Лелята на Чарли”, “Бал в Савой”. Играла е в спектакъла на Любомир Денев “Алис в страната на сънищата” през 2012, а през 2013 участва като помощник-режисьор, хореограф, организатор и актриса в Независимия младежки проект “Алис в страната на сънищата”. Част е от актьорския екип на предаването “Бърколино” по БНТ – в ролята на Бъркобунта.

По време на “Приказки за фагот” Любка Биаджони за пръв път ще дирижира концерт от програмата Фортисимо Фамилия. Под диригентската й палка, оркестърът ще изсвири едни от най-интересните произведения, предствящи фагота в пълния му блясък. От началото на 2010 г. Любка Биаджони е постоянен гост диригент на Софийската Филхармония и Национален Филхармоничен Хор „Светослав Обретенов”. През последните две години Любка Биаджони е щатен диригент в Софийската Филхармония и Национален Филхармоничен Хор "Светослав Обретенов".

Програмата Фортисимо Фамилия се осъществява благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

25 януари (събота): 11:00 и 12:30 часа
26 януари (неделя): 12:30 и 16:00 часа
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft