новини и събития

05
Април
Приказки за тромпет в Русе

„Приказки за тромпет“ е концерт, който ще запознае децата и техните родители със звука и особеностите на инструмента. Солистът Петър Македонски е подбрал да изпълни произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност. В програмата влизат „Полета на бръмбара“ – Римски Корсаков, „Музика на водата“ – Хендел, „Междузвездни войни“ – Джон Уилямс и др. Популярен със своя музикален талант, Петър Македонски е бил първи тромпет в оркестъра на Националната опера и балет, в Софийската филхармония, а понастоящем е солист-тромпетист в състава на Симфоничния оркестър на БНР, под диригентската палка на маестро Емил Табаков.

Негов партньор на сцената ще бъде Сандра Петрова. Актрисата се утвърди като един от най-обичаните актьори на Фортисимо Фамилия. След като спечели сърцата на деца и родители в "Приказки за тромбон и туба" тя се завръща с още повече от заразителната енергия, която носи.
В момента Сандра играе в Националния музикален театър “Стефан Македонски” в спектаклите “Аладин” (в ролята на Женския дух), “Лелята на Чарли” (в ролята на Енни Спетли), “Бал в Савой” (като Дейзи Паркър). Има роля в спектакъла на Любомир Денев “Алис в страната на сънищата” през 2012 (в ролята на Алис), а през 2013 участва като помощник-режисьор, хореограф, организатор и актриса в Независимия младежки проект “Алис в страната на сънищата” (отново в ролята на Алис). Част е от актьорския екип на предаването “Бърколино” по БНТ – в ролята на Бъркобунта. Там записва и множество песни за предаването.

„Приказки за тромпет“ ще се дирижира от диригента на Държавна опера Русе - Владимир Бошнаков.

5 април (събота), Държавна опера Русе, 11:00 часа

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft