новини и събития

19
Октомври
Приказки за тромбон и туба с Минчо Томанов Баю Стаев и Сандра Петрова

Фортисимо Фамилия, музикалната програма за деца и техните родители, се завръща за своя втори сезон. След серия успешни концерти през първата си година програмата продължава да утвърждава класическата музика като ценност, която е важно да достигне до децата и техните родители по естествен и забавен начин. Дотук в нейните рамки бяха представени осем инструмента от състава на симфоничния оркестър, в контекста на които децата се запознаха с голяма част от именитите композитори и техни произведения. Първият сезон на Фортисимо Фамилия се радва на награда за "Музикален проект на годината", в слушателската класацията на предаването Алегро Виваче по БНР, както и на огромен интерес и вече постоянна публика, намерила своето място в зала "България".

Първият концерт в рамките на Втори сезон на Фортисимо Фамилия има своите герои – тромбон и туба. След като през миналата година децата вече се запознаха с тромпета и валдхорната от семейството на медните духови, сега идва ред на инструментите от тази група, характерни със своя по-нисък и драматичен тембър.

Солисти в предстоящия концерт са Минчо Томанов, който ще разкрие тайните, които се крият в необичайния по своята форма тромбон, както и Баю Стаев, който ще засвири на най-големия сред духовите инструменти – тубата. И двамата са инструменталисти в състава на Софийска Филхармония.

Заедно с музиканти на сцената ще видим актрисата от Музикалния театър - Сандра Петрова. Познаваме я от скорошното й превъплъщение в ролята на Алис от мюзикъла “Алис в страната на сънищата", както и от представленията "Аладин", "Лелята на Чарли", "Бал в Савой" и други. Сандра е завършила куклен театър, а в момента е и част от актьорския състав на предаването "Бърколино" по БНТ, в ролята на Бъркобунта.

Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония и главен гост диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония по време на "Приказки за тромбон и туба". В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джазовата тема Autumn Leaves. Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикано отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България". Водена от факта, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните умения на децата, програмата е разработена така, че да породи и развие вродения и естествен интерес към изкуството.

Концертът "Приказки за тромбони и туба" ще се изнесе два пъти на 19 октомври (събота): 11:00 и 12:30 часа, както и на 20 октомври (неделя) от 16:00 часа.
Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft