новини и събития

19
Януари
Приказки за перкусии на Фортисимо Фамилия с Виктор Бенев и Теодор Елмазов

Всеки родител е усетил на свой гръб вроденото влечение на децата към барабанене по всевъзможни предмети у дома. Това първосигнално желания за създаване на шум обаче може да се превърне в истински красива музика. Ето защо, „Фортисимо Фамилия” стартира 2013 година с един от най-атрактивните концерти, които влизат в програмата. „Приказки за перкусии” се очертава много шумно и изключително забавно пътуване с автомобил-ракета. Редица ударни инструменти са планираните спирки.  

Солистът Виктор Бенев свири от дете. Започва да се занимава с ударни инструменти след като Добри Палиев, основателят на българската перкусионна школа, го прослува и възкликва „Ей! С тия уши ще стане от теб музикант”. Само на 22 години Виктор вече има сериозен опит зад гърба си. Изявявал се е на редица международни джаз фестивали и е учил ударни инструменти в Страсбургската Консерватория – Франция.

Освен с традиционите пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.), Виктор планира да спечели децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни. Така например пластмасова кутийска с отвор от едната страна, закачена корда и към кордата пръчица може само с едно  движение да възпоизведе крякането на жаба. Клавеси или блокчета пък напомнят звука на калвача. Децата ще чуят още лъвски рев, славейче, дори страшни гръмотевици.

Заедно с Виктор Бенев автомобила-ракета ще управлява Теодор Елмазов, актьор от трупата на „Народния театър”. Родителите го познават като един от големите таланти на родното кино и театрална сцена („Дон Кихот”, „Хъшове”, „Ах този джаз”, „Сирано Дьо Бержерак”), а децата са чували гласа му във филмчетата „Таласъми ООД”, където озвучи Майк и „Мулан”, където пък накара забавното драконче Мушу да проговори на български.

„Фортисимо Фамилия” е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България”, която представя осем музикално-образователни концерти. Всеки от тях запознава децата с различен инструмент. Целта на програмата е да представи класическата музика по адекватен и забавен за малчуганите начин, за да ги провокира да изградят вкус и интерес към нея.

19 януари (събота), 11:00, 12:30 и 16:00 часа
Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 5 лв. (за деца) и 7 лв. (за възрастни)
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа

Източник на информацията: http://fortissimo.bg/family/

 
Коледен подарък - ваучер за курс по керамика и грънчарство в Работилничка за приложни изкуства

Малки и големи почитатели на Керамиката , Тази зима сме подготвили най-оригиналния и запомнящ ...още

 
„От деца за деца“ - премиери на филмите от Арт Ваканция на Витоша

Мъгла, дъжд, три деца и някой извиква „ТИШИНА! НАЧАЛО!“. Това Снежната кралица ли е? ...още

 
Направи си ангел

~Покана за работилница на ангели~ Каним Ви на Ангелска арт терапия! На 04 ноември от 11ч . в ...още

 
Работилница за сапунчета и карнавал - весело-страшна събота

До всички деца - заповядайте маскирани и костюмирани в събота, страшен следобед - да варим сапуни ...още

 
Детска работилница за маски Най-страшното животно в музея

Детска работилница за маски "Най-страшното животно в музея" организират в Природонаучния ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft