новини и събития

23
Март
Приказки за валдхорна на Фортисимо Фамилия с Красимир Костадинов и Ани Пападопулу

Забелязали ли сте знака, изрисуван върху пощенските станции, кутии и някои марки за писма? А знаете ли, че този символ, който толкова често е попадал пред очите ви, всъщност изобразява валдхорна? Инструментът влиза в групата на медните духови, а в буквален превод от немски името му означава горски рог. Валдхорната носи митична тайнственост, а приказките, родени сред вечно зелените дървета, под песента на свирукащия вятър, ще разкажат солистът Красимир Костадинов и актрисата Ани Пападопулу на 23 март в камерна зала "България".

Красимир Костадинов е солист-валдхорнист в Софийска Филхармония. Получил е музикалното си образование у нас и в Германия, а след това натрупва опит като солист на Белградската Филхармония, Манхаймската Филхармония, както и като Първа валдхорна в Есенската Филхармония. Красимир е носител на редица награди, а също така е и един от създателите на ансамбъла, съставен само от духови инструменти - Mr. Brass. Като учител в програмата "Фортисимо Клас", в която професионални музиканти влизат в четвъртите класове на училищата и запознават децата с различните инструменти, Красимир вече е намерил своя подход, за да спечели и задържи интереса на малчуганите.

Неговата партньорка на сцената е Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър. Освен в десетките успешни драматични превъплъщения, неотдавна видяхме Ани и в комедийно амплоа - ролята на Роксана в пиесата "Сирано дьо Бержерак", поставена от Теди Москов. Позната е с участията си в най-позитивния български филм в последните години - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", както и в "Мисия Лондон".

Оркестърът на Софийска Филхармония ще се дирижира от маестро Максим Ешкенази. Именно той е идейният създател на семейство "Фортисимо" ("Фортисимо Фест", "Фортисимо Клас" и "Фортисимо Фамилия"), а "Приказки за валдхорна" е първият концерт от настоящата програма, в който се включва като диригент. В момента Максим Ешкенази живее и работи в Лос Анжелис, САЩ и е музикален директор и диригент на Pacific Symphony Youth Orchestra, както и главен диригент на Colburn Chamber Orchestra и Orchestra De Camera в Музикалната консерватория "Колбърн”.

"Приказки за валдхорна" обещава необикновено забавление за децата и техните родители и среща с един рядък и изключително впечатляващ музикален инструмент.

Всички концерти от програмата "Фортисимо Фамилия" се случват с подкрепата на фондация "Америка за България".

"Приказки за валдхорна", с участието на Красимир Костадинов (солист), Ани Пападопулу (акртиса) и Максим Ешкенази (диригент), сценарий: Ростислава Генчева

23 март (събота), 11:00 и 12:30
24 март (неделя), 16:00 (извънреден концерт)

Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 5 лв. (за деца) и 7 лв. (за възрастни)
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1

тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа

Източник на информацията: http://fortissimo.bg/family/

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft