новини и събития

31
Януари
Приказки за валдхорна за децата в Русе

"Приказки за валдхорна", с участието на Красимир Костадинов (солист), Лилия Гелева (актриса) и Павел Златаров (диригент)
31.01.2014г. петък, 14:30ч., Държавна опера - Русе, Зала Европа

Забелязали ли сте знака, изрисуван върху пощенските станции, кутии и някои марки за писма? А знаете ли, че този символ, който толкова често е попадал пред очите ви, всъщност изобразява валдхорна? Инструментът влиза в групата на медните духови, а в буквален превод от немски името му означава горски рог. Валдхорната носи митична тайнственост, а приказките, родени сред вечно зелените дървета, под песента на свирукащия вятър, ще разкажат солистът Красимир Костадинов и актрисата Лилия Гелева на 31 януари (петък) в зала Европа на Доходното здание.

Красимир Костадинов е солист-валдхорнист в Софийска Филхармония. Получил е музикалното си образование у нас и в Германия, а след това натрупва опит като солист на Белградската Филхармония, Манхаймската Филхармония, както и като Първа валдхорна в Есенската Филхармония. Красимир е носител на редица награди, а също така е и един от създателите на ансамбъла, съставен само от духови инструменти - Mr. Brass. Като учител в програмата "Фортисимо Клас", в която професионални музиканти влизат в четвъртите класове на училищата и запознават децата с различните инструменти, Красимир вече е намерил своя подход, за да спечели и задържи интереса на малчуганите.

Неговата партньорка на сцената е Лилия Гелева. Тя завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2011 г. с отличие за най-талантлива актриса на випуска. Веднага след това се качва на сцената на Младежки театър “Николай Бинев”, където освен със забележителни роли във водещите постановки, се утвърждава като основна фигура в детската програма на театъра. Играе още в Театрална работилница “Сфумато” и Театър "199". Едни от най-запомнящите се представления с нейно участие са "Макбет" на Теди Москов и "Господин Балкански" на Бина Харалампиева, както и най-новата продукция на Младежки театър - "Някои го предпочитат...". На телевизонния екран Лили се изявява в хитовия сериал “Четвърта власт”, в ролята на младата репортерка Рени.

Оркестърът на Русенска Филхармония ще се дирижира от Павел Златаров, един най-ярките представители на младото поколение български цигулари. Изявите му като диригент се посрещат топло и с интерес от публиката и музикалната критика.

"Приказки за валдхорна" обещава необикновено забавление за децата и техните родители и среща с един рядък и изключително впечатляващ музикален инструмент.

Всички концерти от програмата "Фортисимо Фамилия" се случват с подкрепата на фондация "Америка за България".

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft