новини и събития

01
Декември
По време на Sofia Architecture Week децата ще творят и строят

Sofia Architecture Week и Кабинка представят: СТРОИТЕЛ ОТ КАРТОН

Работилница: 01-02.12, 10:00-14:00 - НДК, етаж 0, фоайе  
Деца и родители ще могат да построят къща-мечта или друго важно нещо в рамките на работилницата Строител от картон. Ще има предварително изрязани модули от кашони и картонени тръби, с които ще се строи, ще може да се правят мебели, да се рисува по вече направени предмети.
Работилницата има и образователен елемент – да провокира децата да мислят в пространството и да им покаже, че нещата от картон не са по-лоши от пластмасовите играчки.
Владимир Николов и Кабинка искат да ни покажат, че колкото и сериозно да изглежда, строителството всъщност много прилича на игра – има стратегия, играчи и неочакван резултат. Децата ще експериментират и ще научат повече за подреждането на пространството. С помощта на родителите си ще се опитат да си направят и украсят различни изделия – мебели или декоративни елементи. Ще участват в декорацията на вече направени предмети.
Ще помага строителят Владимир Николов, който е разработил цяла колекция от кашонени мебели – табуретки, кресла, шкафчета, тезгях, люлеещи се столове. Освен това се учи да строи къщата си с естествени материали. Догодина се надяваме да ни разкаже как става.
 
Sofia Architecture Week и Кабинка представят: Детска Архитектурна Работилница
 
Работилница: 01-02.12, 14:00-18:00 - НДК, етаж 0
В Детската архитектурна работилница ще се строи (естествено), нали е част от архитектурно събитие. Материалите ще бъдат специални кубове и пръчки –  всъщност всичко необходимо, за да се направи пространство, през което да минеш, структура, с която да се снимаш, или просто купчина от неща.
В Детската архитектурна работилница Магдалина Ръжева и Николай Давидков ще помагат на деца и родители да направят Структури. Звучи сложно, но всъщност не е.
В началото ще има елементи, изрязани по интересен начин, така че да може да се преминава през тях. Ще има и дървени пръчки, с които кубовете могат да се свързват.
А какво ще има накрая – къщата мечта, двореца на принцесата, стълба към небето или просто стол, зависи изцяло от въображението на участниците.
 
Измерение ТВОРЯ
 
Работилница: 01-02.12, 16:00 - НДК, етаж 0, фоайе
Измерение ТВОРЯ е пътуващ проект за деца между 5 и 12 години, посветен на големите въпроси за взаимодействието и средата. .Докато дават на децата различни възможности за игра, хората от екипа на Измерението (Реактив, Сдружение Див Рошков и Сдружение Трансформатори) се опитват да съберат повече и различни отговори как може да бъде променяна средата около нас.
Децата ще експериментират с "Къщичка" -дигитална инсталация с трамплин, която превръща всеки скок в цветен отпечатък; ще правят живи саксии за цветя, наречени кокедами (от японски - кълбо от мъх) и ще разгледат модел на град от зеленина и светлина; ще изграждат свое място в залата чрез въжета, текстил, хартия и 12 точки-топки. Така в крайна сметка децата ще създадат своя сцена за свободни игри и артистични импровизации.
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft