новини и събития

01
Декември
По време на Sofia Architecture Week децата ще творят и строят

Sofia Architecture Week и Кабинка представят: СТРОИТЕЛ ОТ КАРТОН

Работилница: 01-02.12, 10:00-14:00 - НДК, етаж 0, фоайе  
Деца и родители ще могат да построят къща-мечта или друго важно нещо в рамките на работилницата Строител от картон. Ще има предварително изрязани модули от кашони и картонени тръби, с които ще се строи, ще може да се правят мебели, да се рисува по вече направени предмети.
Работилницата има и образователен елемент – да провокира децата да мислят в пространството и да им покаже, че нещата от картон не са по-лоши от пластмасовите играчки.
Владимир Николов и Кабинка искат да ни покажат, че колкото и сериозно да изглежда, строителството всъщност много прилича на игра – има стратегия, играчи и неочакван резултат. Децата ще експериментират и ще научат повече за подреждането на пространството. С помощта на родителите си ще се опитат да си направят и украсят различни изделия – мебели или декоративни елементи. Ще участват в декорацията на вече направени предмети.
Ще помага строителят Владимир Николов, който е разработил цяла колекция от кашонени мебели – табуретки, кресла, шкафчета, тезгях, люлеещи се столове. Освен това се учи да строи къщата си с естествени материали. Догодина се надяваме да ни разкаже как става.
 
Sofia Architecture Week и Кабинка представят: Детска Архитектурна Работилница
 
Работилница: 01-02.12, 14:00-18:00 - НДК, етаж 0
В Детската архитектурна работилница ще се строи (естествено), нали е част от архитектурно събитие. Материалите ще бъдат специални кубове и пръчки –  всъщност всичко необходимо, за да се направи пространство, през което да минеш, структура, с която да се снимаш, или просто купчина от неща.
В Детската архитектурна работилница Магдалина Ръжева и Николай Давидков ще помагат на деца и родители да направят Структури. Звучи сложно, но всъщност не е.
В началото ще има елементи, изрязани по интересен начин, така че да може да се преминава през тях. Ще има и дървени пръчки, с които кубовете могат да се свързват.
А какво ще има накрая – къщата мечта, двореца на принцесата, стълба към небето или просто стол, зависи изцяло от въображението на участниците.
 
Измерение ТВОРЯ
 
Работилница: 01-02.12, 16:00 - НДК, етаж 0, фоайе
Измерение ТВОРЯ е пътуващ проект за деца между 5 и 12 години, посветен на големите въпроси за взаимодействието и средата. .Докато дават на децата различни възможности за игра, хората от екипа на Измерението (Реактив, Сдружение Див Рошков и Сдружение Трансформатори) се опитват да съберат повече и различни отговори как може да бъде променяна средата около нас.
Децата ще експериментират с "Къщичка" -дигитална инсталация с трамплин, която превръща всеки скок в цветен отпечатък; ще правят живи саксии за цветя, наречени кокедами (от японски - кълбо от мъх) и ще разгледат модел на град от зеленина и светлина; ще изграждат свое място в залата чрез въжета, текстил, хартия и 12 точки-топки. Така в крайна сметка децата ще създадат своя сцена за свободни игри и артистични импровизации.
 
Корпус за бързо гърмене

Научната работилница на Корпус за бързо гърмене (от Химическия факултет на СУ "Св. Климент ...още

 
Коледна работилница за деца

Заповядайте на Коледна работилница за деца в Студио Арти! Ще творим ръчно прекрасни коледни ...още

 
Да си изработим коледна украса

КвАРТал фестивал приключи, НО в Творческа работилница ДЪГА заниманията продължават с дъх на канела ...още

 
ЛЕГО Роботика - футболен турнир 6+ г.

ЛEГО – РОБОТИКАТА е забавен и ефективен начин децата неусетно да се потопят в света на ...още

 
Коледни сладки - готварско ателие

Заповядайте да се позабавляваме празнично в Музейко, като си декорираме красиви коледни сладки! ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft