новини и събития

02
Април
Походът на книгите 2014
Походът на книгите“ е кампания, насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата, чиято цел е да се създаде интерес и да се задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин. Стартът ще бъде даден на Международния ден на детската книга - 2 Април, рождената дата на Андерсен - а инициативата ще продължи с поредица събития до 23 април 2014 г.

Активностите от кампанията са подкрепени от популярните личности на България в акция „Известните българи четат на деца“. Те ще се срещнат с децата в библиотеки, училища, детски градини, книжарници, както и на открито в шатрата на Похода в Борисовата градина. В първата седмица на кампанията любимите си книжки ще прочетат Андрей Захариев, Александър Кадиев, Милена Николова - Миленита, Орлин Павлов и Станимир Гъмов.
 
В рамките на „Походът на книгите”, между 2 и 23 април 2014 г., младите читатели ще имат възможността да спечелят книга чрез Играта на инициативата. За целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София, посочени на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от ТУК.
 
Организатори на национална кампания „Походът на книгите” са: Асоциация „Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация.
 
П Р О Г Р А М А
Седмица 1 – 2 до 6 април 2014 г.
 
2 април 2014 г., сряда
 • 11:00 ч., Столична библиотека – Откриване. Г-жа Фандъкова ще прочете „Приказка за невидимото дете” от Туве Янсон пред деца от Немско училище „София” и детска градина „Ханс Кристиан Андерсен”.
 • 15:00 ч. - Александър Кадиев ще чете в ЦДГ 174 „Фют“
 • 11:00 ч., книжарница „Приятели” в Хасково - „Празник на детската книга” с пъстра програма с литературни игри, четения, награди и изненади.
 • 11:00 ч., книжарница „Приятели” в Стара Загора – „Бъди цар или царица в страната на приказките” литературна игра за деца.
 • През целия ден, книжарница „Приятели” в Сливен – „Детската книга - ключ към най-голямото съкровище” литературна игра за деца.
 • 18:00 ч., Книжен център „Гринуич” в София - Детски празник с „Маша и Мечока“ рисувателни занимания, увлекателни приказки, игри и страхотни награди. Книжен център „Гринуич” ще предлага своите детски заглавия с 15% намаление.
 • 19.00 ч., галерия „София“ в Столична библиотека - Откриване на изложбата „Туве Янсон – живот и творчество”. Съпътстваща изложба в Детско-юношески отдел: „Портрети и модели” на ателието по рисуване към СЦРД „Лозенец” и „Бояна” с ръководител Аделина Хаджийска.
 • През целия ден в книжарници „Хермес“ в София - Специално за децата ще се проведе „Приказна викторина с награди“, а всички детски книги ще се продават с 20% тстъпка.
2 и 9 април 2014 г., 18.00 ч., зала „Вяра” - По повод 100-годишнина от рождението на финландската писателка и художничка Туве Янсон, носител на златния медал „Х. К. Андерсен”, Столична библиотека и Посолството на Финландия организират прожекция на документалния филм „Хару – остров на уединението”, разказващ за мястото, където Туве Янсон прекарва част от живота си.
 
3 април 2014 г., четвъртък
 • 11:30 ч. - Орлин Павлов и Милена Николова – Миленита ще четат заедно в ЦДГ 113 „Преспа“.
 • 16:00 ч. - Андрей Захариев ще чете в ОДЗ 60.
4 април 2014 г., петък
 • 15:00 ч. - Станимир Гъмов ще чете в ЦДГ 12 „Олимпийче”.
5 април 2014 г., събота
 • 11.00 ч., Детско-юношески отдел на Столична библиотека - Запознай се с книгите на „Бисерче вълшебно – музикални книги” с водещ Вал Стоева, главен редактор на сайта „Детски книги” и редактор на детска литература в сайта „Аз чета”.
 • 10:30 ч., книжарница „Приятели” в Стара Загора - Детска арт-работилничка „Да четем красиво” изработка на книгоразделители.
И още:
 • От 2 до 30 април 2014 г., във всички книжарници „Приятели” в Асеновград, Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Козлодуй, Лом, Монтана, Плевен, Свищов, Сливен, Стара Загора, Смолян и Хасково ще бъдат организирани специални дарителски пунктове. Тази година книгите ще бъдат дарени на децата от ДДЛРГ „Милосърдие” в гр. Лом.
 • 2 до 23 април 2014 г., ИК „Хермес“ обещава много отстъпки, награди, премиери и изненади във всички книжарници на издателството в страната. На 23 април издателството ще отбележи Световния ден на книгата и авторското право с 20 % отстъпка на всички книги от български автори.

Източник: www.kolonkata.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft