новини и събития

Походът на книгите с все повече застъпници

В третата седмица на „Походът на книгите” към четящите деца се присъединяват актьорите Юлиан Вергов и Стефан Щерев (14 април, понеделник), авторката на детски книги и преводач от английски Зорница Христова, актрисата Ирмена Чичикова и поетът Марин Бодаков (вторник, 15 април). Програмата „Известните българи четат на деца” ще закрият журналистът Милен Цветков и актьорът Христо Гърбов (16 април), а актрисата Силвия Лулчева ще направи последното четене за деца в кампанията ни тази година на 17 април в 7 СОУ "Св. Седмочисленици”, София от 13.30 ч.

Основен елемент в кампанията „Походът на книгите” тази година бяха забавните четения с известни актьори, писатели, музиканти и журналисти. Само през втората седмица от „Походът на книгите” (7-13 април), децата от 12 софийски училища и детски градини бяха посетени от Андрония Попова, Васил Драганов , Деян Славчев – Део, Златна Костова, Иван Бърнев, Ивайло Захариев, Кирил Маричков, Мариана Попова, Марий Росен, Петьо Петков – Шайбата, Свилен Ноев, Снежина Петрова и Параскева Джукелова, а между 12-13 април, по време на откритите срещи с книжките в Борисовата градина, към кампанията се присъединиха и писателите Ангел Игов, Васил Георгиев, Георги Господинов, Зорница Христова, Калин Терзийски, Петя Кокудева, Стефан Иванов и Теодора Димова.

Играта на „Походът на книгите” продължава до 23 април. Чрез нея стимулираме откривателството у младите читатели, които ще трябва да съберат 9 печата от 9 книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията (който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието). Всеки, който разпознае скритото между печатите изречение и го изпрати на office@abk.bg, участва в томболата на Асоциация „Българска книга” и може да получи книжка.

На открито се чете най-забавно – това установихме в двата дни на „Градски кът за четене” в Борисовата градина, където над 200 деца и техните родители се отбиха за по приказка, бърза игра сред хартиените декори и за среща с интересни приятели на книгите. Повече от събитието можете да видите тук.

В тази седмица, на 14 и 15 април, са последните два дни от изложбата „Туве Янсон – живот и творчество”, организирана съвместно от Столична библиотека и Посолството на Финландия в България, в зала „София” на Столична Библиотека.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.

Програма седмица 3 – от 14.04 до 17.04.2014

14 Април

  • актьорът Юлиан Вергов ще чете в 18 СОУ от 11.00 ч.
  • актьорът Стефан Щерев ще чете в ЦДГ 141 "Славейкова поляна" от 12.30 ч.

15 Април

  • Зорница Христова (изд. „Точица”) ще чете в 42 ОУ в 10.40 ч.
  • актрисата Ирмена Чичикова ще чете в 23 СОУ "Фредерик Жолио Кюри" в 11.45 ч.
  • 11.00 ч., Детско-юношески отдел на Столична Библиотека: Марин Бодаков

16 Април

  • журналистът Милен Цветков ще чете в Частна детска градина "The Castle" от 10.00 ч.
  • актьорът Христо Гърбов ще чете в 12 СОУ, от 11.00 ч.

17 Април

  • актрисата Силвия Лулчева ще чете в 7 СОУ "Св. Седмочисленици” от 13.30 ч.
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft