новини и събития

03
Август
Посетете ART Space от 03 до 09 август в София

Джаз за ценители, джаз за деца, Ша-Ша и премиера на филм за български музиканти в чужбина Ви очакват на ART Space – лятна сцена до НДК в периода 3 - 9 август 2012 г. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи кампанията на Столична община за насърчаване осиновяването на безстопанствени кучета преди прожекцията на "Куче в чекмедже".

Лятото е в разгара си и отчайващо замириса на море, но за останалите в София ART Space е спасителен прохладен вечерен оазис.

С авторска музика в Цвъри стил, две китари и убийствения глас на Гергана Добрева ще изпратим работната седмица. Ша-Ша е банда отстояваща свой стил, изненадваща ни с истински български текстове и музика съчетаваща Blues, Rock, Jazz, Funk, Country и какво ли още не. Гергана Добрева и Маестро Светослав Колев-Цвъри работят върху третия си албум, а на 3 август от 20 часа ще чуем не само много любими парчета, но и новото „Циганско сърце”. 

Щафетата на съботния детски театър на 4 август от 19 часа поема Театър Мечтатели с „Трите прасенца”. Актьорите Милена Перпелиева и Здравко Здравков не се страхуват от вълната детски ентусиазъм и ще поканят малките зрители да бъдат и участници на сцената, което предвещава много смях и щастие.

Джаз, джаз, джаз...ще оживява тази седмица ART Space.

На 5 и 6 август ще станем част от едно пътуване чрез музиката към душата и ще прескочим границите с помощта на проекта на Блага и Митко Димитрови „Без граници”. Двамата са посветили последните три години на музикантите, които работят извън България и за местата, на които ги е отвела тяхната музика. Всяко пътуване на Блага и Митко завършва с филм, фото изложби и концерти на музиканти от различни краища на света, които се срещат в България. След филмите им за Европа и Лондон, на 6 август ще може да видим премиерата на „Без Граници – Истински истории от САЩ” - част I, който ни среща с класически и джаз музиканти от Бостън, Филаделфия, Вашингтон, Маями, Ню Орлиънс и Чикаго. На 5 и 6 август са Джаз концертите Без Граници, за които се събират американската певица Леа Клайн, която живее в Амстердам и преди това ще участва на Spirit of Burgas, Митко Бодуров - пиано, който ще пристигне от Холандия, както и Митко Карамфилов – контрабас и Митко Димитров – ударни – от екипа на „Без граници”.

Венци Благеов и „Джаз за деца” ще събере отново малки и големи импровизатори на 7 август от 19 часа. В джем сешъна ще се включат Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Сираков – контрабас, Невена Григорова – барабани, Невилиян Гемижев – кларинет, Венцислав Благоев – тромпет, както и всички, които не могат да устоят на джаза.

Кметът на СофияЙорданка Фандъкова ще представи кампанията на Столичната община за насърчаване осиновяването на безстопанствени кучета. В подкрепа ще бъде прожектиран емблематичния български филм "Куче в чекмедже".  Лентата на реж. Димитър Петров за малкия Митко — Миташки (в ролята Веселин Прахов) и кучето Рошко ще може да бъде видяна от 21 часа на 7 август, вторник.

Заглавията във филмовата програма на ART Space са: “Островът” на режисьора Камен Калев, продуцирания от Люк Бесон екшън „Коломбиана” на режисьора Оливие Мегатон и френската комедия „Смяна на местата” със Софи Марсо и Дани Буун.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft