новини и събития

03
Август
Посетете ART Space от 03 до 09 август в София

Джаз за ценители, джаз за деца, Ша-Ша и премиера на филм за български музиканти в чужбина Ви очакват на ART Space – лятна сцена до НДК в периода 3 - 9 август 2012 г. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи кампанията на Столична община за насърчаване осиновяването на безстопанствени кучета преди прожекцията на "Куче в чекмедже".

Лятото е в разгара си и отчайващо замириса на море, но за останалите в София ART Space е спасителен прохладен вечерен оазис.

С авторска музика в Цвъри стил, две китари и убийствения глас на Гергана Добрева ще изпратим работната седмица. Ша-Ша е банда отстояваща свой стил, изненадваща ни с истински български текстове и музика съчетаваща Blues, Rock, Jazz, Funk, Country и какво ли още не. Гергана Добрева и Маестро Светослав Колев-Цвъри работят върху третия си албум, а на 3 август от 20 часа ще чуем не само много любими парчета, но и новото „Циганско сърце”. 

Щафетата на съботния детски театър на 4 август от 19 часа поема Театър Мечтатели с „Трите прасенца”. Актьорите Милена Перпелиева и Здравко Здравков не се страхуват от вълната детски ентусиазъм и ще поканят малките зрители да бъдат и участници на сцената, което предвещава много смях и щастие.

Джаз, джаз, джаз...ще оживява тази седмица ART Space.

На 5 и 6 август ще станем част от едно пътуване чрез музиката към душата и ще прескочим границите с помощта на проекта на Блага и Митко Димитрови „Без граници”. Двамата са посветили последните три години на музикантите, които работят извън България и за местата, на които ги е отвела тяхната музика. Всяко пътуване на Блага и Митко завършва с филм, фото изложби и концерти на музиканти от различни краища на света, които се срещат в България. След филмите им за Европа и Лондон, на 6 август ще може да видим премиерата на „Без Граници – Истински истории от САЩ” - част I, който ни среща с класически и джаз музиканти от Бостън, Филаделфия, Вашингтон, Маями, Ню Орлиънс и Чикаго. На 5 и 6 август са Джаз концертите Без Граници, за които се събират американската певица Леа Клайн, която живее в Амстердам и преди това ще участва на Spirit of Burgas, Митко Бодуров - пиано, който ще пристигне от Холандия, както и Митко Карамфилов – контрабас и Митко Димитров – ударни – от екипа на „Без граници”.

Венци Благеов и „Джаз за деца” ще събере отново малки и големи импровизатори на 7 август от 19 часа. В джем сешъна ще се включат Станислав Арабаджиев – пиано, Димитър Сираков – контрабас, Невена Григорова – барабани, Невилиян Гемижев – кларинет, Венцислав Благоев – тромпет, както и всички, които не могат да устоят на джаза.

Кметът на СофияЙорданка Фандъкова ще представи кампанията на Столичната община за насърчаване осиновяването на безстопанствени кучета. В подкрепа ще бъде прожектиран емблематичния български филм "Куче в чекмедже".  Лентата на реж. Димитър Петров за малкия Митко — Миташки (в ролята Веселин Прахов) и кучето Рошко ще може да бъде видяна от 21 часа на 7 август, вторник.

Заглавията във филмовата програма на ART Space са: “Островът” на режисьора Камен Калев, продуцирания от Люк Бесон екшън „Коломбиана” на режисьора Оливие Мегатон и френската комедия „Смяна на местата” със Софи Марсо и Дани Буун.

Източник: www.artualno.info

 
Мартенички

Много скоро Баба Марта ще почука на вратата ни. Вече сме в очакване и готови да си направим ...още

 
Музейни турове в Квадрат 500

Постоянната експозиция на Националната галерия представя най-значимите образци на българското ...още

 
ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ РАЗКАЗВА ЗА ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на Левски с ...още

 
ЗАПОЗНАЙ СЕ С АЛФОНС МУХА

Програма за деца от 6 до 12 години Отдел „Образователни програми“ на ...още

 
Детска работилничка за Мартенички

Да се приготвим да посрещнем Баба Марта с няколко страхотни идеи за мартенички. На 23 февруари ще ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft