новини и събития

26
Ноември
Покана за концепция за детска работилница от Sofia Architecture Week 2013

Екипът на Sofia Architecture Week 2013 търси архитекти и хора с интерес към градската среда, които имат желание и възможност да предложат концепция за провеждането на работилница "Обратно на училище", във формат за две възрастови групи. Целта на проекта е да привлече вниманието на децата към архитектурата, като им покаже, че тя може да бъде интересна и забавна.

За желаещите да се включат в инициативата, темата на детските работилници трябва да бъде обвързана с темата на Sofia Architecture Week 2013 - “Град на бъдещето“, както и с градската среда на Пловдив. Предложенията за концепцията на "Обратно на училище" трябва да са насочени към две възрастови групи - 7-11 г. и 12-18 г.

Работилницата "Обратно на училище" ще се проведе за трета поредна година в рамките на Sofia Architecture Week, на 26 и 28 ноември 2013 в Дом на културата, Пловдив. През 2012 г. събитието срещна едни от най-активните български архитекти с ученици от различни райони на София. В две поредни седмици те работиха заедно по практически задачи, свързани с темата на миналогодишното издание на фестивала - Културна инфраструктура.

Проекти с предложения могат да се изпращат на kids@edno.bg до 8 ноември 2013. Проектите ще бъдат селектирани от екипа на фестивала в кратък срок. Хонорарът и бюджетът за материали ще бъдат уточнени с предалите проекти.

Резултатите от работилниците ще бъдат представени под формата на изложба в рамките на фестивала в Пловдив.

В тазгодишната програма на SAW за децаса включени четири работилници – Къща на бъдещето Process, Еко графити за града на бъдещето, Моят град на бъдещето – работилница на банка ДСК. Повече за дестката програма:

http://edno.bg/sofia-architecture-week-2013/detsa

Организатори на фестивала са ЕДНО и фондация “Америка за България”, а институционален партньор е Oбщина Пловдив. Партньори са Норвежкото посослство, Британският съвет, Испанското посолство, Австрийското посолство и Чешкият център.  Програмата е част от културния календар на Пловдив, кандидат за Европейска столица на културата 2019. Генерални партньори на детската програма са Барни и Банка ДСК.

За Sofia Architecture Week

 

Sofia Architecture Week (22 ноември - 1 декември) е ежегоден международен фестивал за архитектура, чието шесто издание тази година ще се проведе за пръв път в Пловдив. Стартирал като двудневна конференция през септември 2008 г., той прераства в едноседмична платформа за среща и обмен на идеи в областта на архитектурата, интериора, ландшафта и градската среда. Основна цел на събитието е чрез широк обществен и професионален дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални практики. Наситената и разнообразна програма включва презентации, изложби, дискусии, работилници, прожекции и намеси в градската среда, както и творчески ателиета за най-малките.

Всяка година Sofia Architecture Week представя тенденциите в съвременната архитектура с фокус върху конкретна тема – през 2013 г. това е "Град на бъдещето".

 

Детска програма:

http://edno.bg/sofia-architecture-week-2013/detsa

Регистрация и промоционални пакети:

http://edno.bg/sofia-architecture-week-2013/registratsiya

 

За повече информация и допълнителни въпроси:

Зорница Миткова,

PR мениджър на SOFIA ARCHITECURE WEEK 2013

T: +359 884 511 612

E: zornica@edno.bg

http://edno.bg/sofia-architecture-week-2013/festivalat

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft