новини и събития

06
Октомври
От Леванта до Балканите - уникален музикален проект

Получилите международно признание певци и композитори Майк Маси (Ливан) и Влада Томова (България/САЩ) обединяват усилията си с изявените български инструменталисти Димитър Семов (перкусии), Кирил Пашов (класическа и фламенко китара, ситар, тамбура) и Стефан Стойков (китара, бас) в концерт на 6-ти октомври 2013, 18:00 часа, в клуб Студио 5 в София.

Маси, Томова, Пашов и Стойков са музикални приятели от сравнително скоро. Томова и Маси се запознават в Ню Йорк през април 2013, когато Маси прави първия си концерт в САЩ. Срещата им, макар и съвсем кратка, ги вдъхновява да си сътрудничат и двамата се залавят да създадат възможности за съвместна работа. Предстоящият им концерт в София бележи дебюта на този тандем.

Томова и Маси споделят обща страст към изследване на корените си, като същевремено пишат и авторска музика, създавайки по този начин едно необикновено звучене, подобно на никое друго в днешния музикален пейзаж. В същото време, дълбоките емоции на народните песни и стилове намират смисъла си преразказан в интерпретациите на Томова и Маси чрез езика на едно ново поколение. Семов, Пашов и Стойков вплитат всеки своята уникална звукова нишка в материята на тази магическа среща.

С първият си съвместен концерт в Студио 5 музикантите желаят да споделят с публиката пътя и вълнението си от откриването на многобройните културни мостове, древни и настоящи, между Леванта и Балканите, и по-далечни земи – чрез музика, движение, духовност, облекло, език и още.

Бъдещите планове на музикантите включват още концерти през следващата година, както в София и по-големите български градове, така и по други световни земи, включително новосъздадената обучителната програма "По Пътя на Подправките", създадена от Томова по поръчка на Линкълн Център в Ню Йорк.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft