новини и събития

23
Септември
Открит урок по актьорско майсторство пеене и танц в LIPA 419

На 23 септември  (неделя) от  10 часа LIPA 4:19 организира открит урок за нови ученици.

На него могат да присъстват родители и деца на възраст от 4 до 19 години. Преподавателите на академията ще демонстрират техники и методи на обучение в часовете по актьорско майсторство, пеене и танц, адаптирани за деца от различните възрастови групи.

Директорът  на LIPA 4:19 България – Мартина Ненова, ще представи специфичната организация на работа и обучение в академията, ще даде информация за новата учебна програма, за гост лекторите от LIPA 4:19 в Ливърпул , които ще се включат в образователния процес както и за лятното училище 2013, което ще се проведе в централата на LIPA 4:19 в Ливърпул.

Откритият урок ще протече в новите зали на академията, които се намират в София на бул. Янко Сакъзов, в непосредствена близост до парка Заимов и Столичен куклен театър.

Заявки за присъствие на безплатния открит урок се приемат до 22 септември на: 

Телефон 0876 744 508; 0988 808 062 – Мартина Ненова, директор
Електронна поща lipabg.office@gmail.com

За LIPA 4:19 България

LIPA 4:19 България е филиал на водещата образователна институция LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), Великобритания. Институтът е създаден от Марк Федърстоун – Уити (съосновател и изпълнителен директор на LIPA 4:19) и Сър Пол Макартни (съосновател).

LIPA 4:19 е уикенд академия за сценични изкуства за деца от 4 до 19 години. Занятията се провеждат всяка събота и неделя  в рамките на една учебна година – от месец септември до месец юни. Организирани са в 3 модула, които предлагат обучение и възможности за развитие на младите хора, за изразяване на креативност и талант чрез:

ПЕЕНЕ   ТАНЦ   ДРАМА

Всички преподаватели знаят отличен английски език и активно го включват в учебния процес.

LIPA 4:19 е разделена в 3 възрастови групи. Всяка работи по специализирана учебна програма, предназначена да развие творческите заложби на учениците, започвайки от най-малките – 4 годишни и стигайки до по-големите – тийнейджърите. Занятията се провеждат  в събота - от 10 до 14 часа и в неделя - от 14 до 18 часа в залите на Академията на  бул. Янко Сакъзов 17, София.

Часовете на всички възрастови групи са забавни и стимулиращи. Методиката при обучението на най-малките стимулира въображението, развива ги интелектуално, емоционално и физически. При по-големите заниманията имат за цел да задълбочат познанията и способностите на децата в области на сценичното изкуство. Всички нива мотивират интерес и страст към изкуството и изграждат технически и театрални умения. Всяка учебна година приключва с финално LIPA SHOW. Това е кулминационен момент за всички деца, за техните семейства и приятели.

Броят на местата е лимитиран и се запълва по ред на записването. LIPA 4:19 България следва политиката на прием без конкурсен принцип.

Място на провеждане на  занятията: гр. София, бул. Янко Сакъзов 17, в непосредствена близост до парка Заимов и Куклен театър.

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft