новини и събития

Открити класове по фолклорни танци на народите ще се проведат в събота

На 13 август „Танцуваща София“ подарява на своите приятели безплатни уроци по български, ирландски, африкански и ориенталски танци

Шестата сесия на проекта „Танцуваща София”, реализиран с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, ще се проведе тази събота, 13 август 2016 г., в Парк „Хиподрума” в Красно село в столицата. Приятелите на популярния вече проект до сега танцуваха класически и латино танци, практикуваха йога и тай-чи и още много различни видове движения за освобождаване на тялото и съзнанието. Сесията тази събота ще бъде под ръководството на професионални инструктори и ще е посветена на фолклорни танци на различни националности: български, ирландски, африкански и ориенталски.

До края на първото издание на проекта „Танцуваща София” остават още две сесии, а за финал организаторите предвиждат да проведат денс батъл, в който най‑смелите танцьори ще могат да премерят сили. „Freestyleimpro-battle” ще се проведе на 24 септември 2016 г., а желаещите могат да заявят своето участие на фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/DancingSofia.

ПРОГРАМА, 13 август 2016 г., събота:

10:00-10:30 - Български народни танци (Фолклорика)

Български народни танци - В страната ни има шест етнографски области, като всяка от тях се отличава със специфични танци и хора. Българската фолклорна музика е уникалнасъс своите често срещани неравноделни тактове. Те са характерна българска особеност и са принос в музикалната култура на Европа и света, наричани още и “осмото чудо” на света.

10:35-11:05 - Ирландски танци (Irish Dance Academy Sofia)

Ирландски танци - Ирландските танци са фолклорен стил, който съдържа в себе си хилядолетни ирландски традиции и модерни класически техники, развивани от танцьорите през вековете. Началото си водят още от вековете пр. Христа, а днес в тях се съдържат две направления на танцуване - Lightdanceи Harddance. Първото направление е свързано с най-различни техники и комбинации от скокове и стъпки. Във второто, стилът на танцуване се изменя и става по-агресивен, като играейки танцьорът издава различни ритмически фигури със специални обувки наречени “jigshoes”.

11:10-11:40 - Африкански танци (Studio Dance Zone)

Африкански танци-Характерни черти на африканските танци са полицентричност, силна връзка със земята, ян-енергия (тази, която излиза навън, разпръсква се, активна е).Традиционните танци са запазени почти изцяло в първоначалния си вид. Днес разпознаваме azonto, skelewu, coupe-decale, kizomba, pantsula, kuduro, afro house, soukous и други. На 13 август ще се запознаем с основни стъпки от kuduro и afrohouse. Те са динамични, много ритмични, с чувство за хумор и позволяват танцуващия да ипмровизира и да създава свои стъпки.

11:45-12:15 - Ориенталски танци (Souraya Belly Dance)

Ориенталски танци -Ориенталският танц е един от най-древните на света, като за негова родина се приематСредниятИзток и Северна Aфрика. В началото танцът се е изпълнявал като част от различни ритуали, кактои за забавление. В ориенталския танц се различават традиционни и модерни стилове, като някои от тях включват използването на аксесоари – воал, бастунче/стик, крила, ветрила, мелая и други.

Проектът „Танцуваща София” се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016 от Фондация „Арт Линк“ (DeridaDanceCenter).

Софиятанцува! Танцувайтеснас! #DancingSofia

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft