новини и събития

Ню Йорк иска наше дете пианистка
Ню Йорк покани 11-годишна пианистка от Русе да свири в легендарната зала "Карнеги хол". За да се осъществи мечтата на младата музикантка, обаче са необходими около 5 хиляди долара, каза пред "Стандарт" нейната майка Ралица Карагьозова.
 
Талантливото българско момиче впечатли журито на международен конкурс за романтична музика в Ню Йорк. Така след брилянтното й изпълнение на Импромптю, oпус 90, номер 3 на Франц Шуберт Десислава Карагьозова получава покана да свири зад океана и лично да получи отличието си от фестивала. Самото участие в престижната надпревара станало възможно с видеозапис на изпълнението на русенчето, което се оказало и единственият български участник в музикалната надпревара.
 
За да се осъществи огромният шанс пред Деси, в Русе започва акция по събиране на средства за пътуването й в чужбина. С 5000 долара талантливото българче ще може да си плати самолетните билети, виза и престоя в Ню Йорк. Междувременно постоянната комисия по култура в местния парламент предложи кметството също да помогне финансово на пианистката. Урна за дарения ще бъде поставена на декемврийското заседание на общинския съвет в Русе, а събраните пари ще подпомогнат пианистката.
 
11-годишната Деси е ученичка в НУИ "Проф. Веселин Стоянов", в класа по пиано на Даниела Кюркчиева. Пред "Стандарт" нейната майка коментира, че момичето свири от 5-годишна. "Всичко започна с класическия балет, когато детето беше само на 4 г.", разказа Ралица Карагьозова. Още много малка Деси проявила интерес към музиката и сама пожелала да изучава пиано. Експертите са убедени, че Деси ще се превърне в музикант от световна величина. Младата пианистка трябва да се представи пред американската публика на 30 март 2014 г.
 
Източник: http://www.standartnews.com/
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft