новини и събития

16
Април
Нюйоркска танцова компания с премиера в България на Великден

Von Howard Project, независима компания за съвременен танц от Ню Йорк ще представи най-новия си проект на 16-ти април, неделя, от 19 ч. в ДК „Искър” на заключителния десети юбилеен спектакъл на интензивната програма „Танцова работилница”. Преподавателят по съвременен танц в „Работилницата“ Крисчън ван Хауърд, директор на компанията и един от утвърдените учители на Alvin Ailey School в Ню Йорк, гостува в София с част от екипа си и заедно с българските танцьори твори нов, силно иновативен спектакъл. Той обединява съвременен танц от Ню Йорк с магията на автентичната шопска песен, изпълнена от народната певица Йорданка Илиева. Ван Хауърд от няколко години е пленен от мистиката на гласа й и от мелодиката на шопското пеене. В момента той осъществява амбицията си да създаде нов продукт, който държи да покаже за първи път на българска сцена и пред българска публика.

Освен танцовите миниатюри на нюйоркчани, спектакълът ще включи и всички репертоарни разработки създадени само за шест дена в рамките на интензивната програма „Танцова работилница“ от всички гостуващи американски специалисти. Както всяка година ще бъдат представени балетни, съвременни, джазови, характерни и хип-хоп миниатюри. Това е един от най-разнообразните и емоционални танцови спектакли в България, с младежи поели по пътя на професионалното танцово поприще в най-различни стилове. Важно допълнение към програмата тази година са изпълненията на бивши стипендианти на фондацията обучавали се в САЩ, както и на танцови компании участвали през годините във финалните спектакли. По този начин фондацията отбелязва своя 10-ти юбилей: успехите на разнородните си образователни програми, творческите си постижения, както и постиженията на всички свои възпитаници, участвали през годините в уникалния интензивен тренинг „Танцова работилница“.

Участниците споделят: „Участието ми тук е уникално преживяване! Музиката на живо дава непосредствен допир до ритъма и те потапя изцяло в танца и емоцията.”, „Удивен съм от изключителното внимание, което учителите проявяват към всеки един детайл! Искат абсолютно всичко – чак до върха на ноктите ни - да е перфектно.” Резултатът от това уникално сътрудничество ще бъде показан още тази пролет и на нюйоркска сцена.

Билети можете да закупите в деня на спектакъла в Дом на културата "Искър" от 18 ч. и по време на "Танцова работилница" - от 9:00 ч. до 18:30 ч. всеки ден, вкл. събота, в НДК/студио Dance Station. Цена: 10 лв. (5 лв. за деца под 6 години).
 

Кратко видео от репетицията:                                https://www.facebook.com/IlievDance/videos/1500394476669008/

За фондация „Танцово изкуство - Илиев“

Мисията на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е да развива танцовото изкуство в България и неговата роля в културния и обществен живот, като подпомага развитието на младите български танцьори, срещайки ги със световен професионален опит чрез танцови програми с чужди преподаватели в България и стипендии за участие в американски танцови програми.
Фондацията реализира собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които не само да обогатят съвременното танцово изкуство в България, но и да го направят известно в чужбина. Фондацията работи да насърчи и подкрепи пълноценното участие на децата, включително и деца в риск, в обществения живот като използва потенциала на танцовото изкуство за социално-образователни инициативи.


ЗА КОНТАКТ:

Яна Трайкова – ръководител проекти – тел. 0883 307 789
Десислава Теофилова – координатор – тел. 0887 618 448
ilievdance@gmail.com

www.ilievdance.org
Фейсбук: Iliev Dance Art Foundation


 

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft