новини и събития

Нощ на театрите в София

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 14 септември 2013г. (събота) в София, част от международната платформа Европейска Нощ на театрите. Тази есен София ще се присъедини към списъка с европейски градове, които празнуват театъра чрез НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Форматът на инициативата е с традиции в световната история на театъра и няма аналог в България. Именно по-различното „случване” я прави достатъчно очаквана и изпълнена с мистичност и споделеност.

На 14-ти септември за няколко часа София ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на европейските столици да показва театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на точно определено време.

Първата Нощ на театрите в България е асоцииран член на Европейската нощ на театъра и ще отправи предизвикателство към всички, които обичат театъра не само чрез селекция от представления, но и чрез съпътстваща програма.

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. НАЧАЛОТО.
Зад идеята НОЩ НА ТЕАТРИТЕ стои Елеонора Роси от Франция. Пилотното издание на проекта се случва през 2008г. в Хърватска. Инициатор е Детският театър в Дубрава (Children’s Theatre Dubrava) и Театър Шибеник (Šibenik Theatre). Форматът още с първото си издание събира хиляди почитатели и няма как да не стане по-мащабен и международен през следващите години. В Хърватска се превръща в национално събитие, в което участват всички значими хърватски театри и театрални трупи. Поетапно към инициативата се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания, Белгия, Чехия и за първи път тази година и България.

Източник: sofia2019.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft