новини и събития

Над 200 деца и родители отбелязаха световния ден на водата

Над 200 деца от първи до седми клас отбелязаха Световния ден на водата в 126 Основно училище "Петко Ю. Тодоров" в София като част от програмата„Здрави деца в България“, организирана от Нестле България и Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД). Учениците подготвиха специална изложба на тема „Водата в нашия живот“, за да популяризират важността от ежедневната консумация на вода като част от балансираното хранене и активния начин на живот. Един от най-актуалните млади изпълнители и победител от първия сезон на музикалното шоуX Factor – Рафи, бе специален гост на събитието, което се проведе на 21 март 2014 г. в 126 ОУ.

Рафи разгледа работите на децата и разговаря с тях и техните родители за важността от консумацията на вода за здравето им, след което награди всички участници в изложбата със сертификати „Здрави деца в България“. Родителите получиха материали с ценна информация и полезни съвети как да мотивират децата си да пият по 8 чаши вода на ден, а най-активните ученици бяха отличени от гост-звездата на събитието и се снимаха с него за спомен. Специален гост бе и г-жа Силва Аврамова Радилова, заместник-кмет на Район Триадица в Столична община, като активен партньор по проекта.

Образователната програма за балансирано хранене и физическа активноств училище–„Здрави деца в България“, финансирана от Нестле България иразработена съвместно с БАСОРД, стартира в 10 столични училища през 2012 г. и привлече над 3500 семейства в районите – Триадица и Студентскив София. До края на учебната 2013-2014 г. още 10 училища от район Люлин ще вземат участие в инициативата, целяща да въведе обучение за балансирано хранене и физическа активност сред учениците на възраст от 7 до 13 години, като ангажира и техните родители и учители.

През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, Здрави деца в България стана част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия и провеждащ се в 7 държави в Европа: Белгия, България, Франция, Гърция, Холандия, Португалия и Румъния. Дейностите, посветени на Световния ден на водата, са организирани като част от EPHE и се проведоха едновременно във всички седем страни в Европа, в които се реализира проектът. По този начин София се присъедини към усилията на другите градове в Белгия, Франция, Гърция, Холандия, Португалия и Румъния в популяризирането на важността отпиенето на вода за здравословния начин на живот - една от областите, в които се фокусира проектът EPHE.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft