новини и събития

20
Февруари
мini ARt fest fo - трето издание на независимия фестивал за изкуство

мini ARt fest fo подготвя своето трето издание, което ще се състои в София през 20-28 февруари 2013 г., в Студио Фо, ул. "Стара планина" № 3.

мini ARt fest fo III дава възможност на всички заинтересовани да участват. За участие в фестивала моля да попълните формуляра: http://www.studiofo.net/miniARtfest2012/Application_bg.doc

мini ARt fest fo e независим фестивал, чиято цел е да представи на софийската публика свободни артисти от България и света. Основната група артисти, към която е насочен интересът на фестивала, са професионални артисти все още не станали звезди, артисти, работещи и интересуващи се от своето изкуство повече, отколкото от достигането до широката публика.
Първото издание на фестивала се проведе в периода 10–20 февруари 2011 г. в Студио Фо, триетажна къща на улица Ивац войвода 9 – дефилираха 36 артиста. Основно послание беше кондицията, свободата на артиста. Артистите – художници, актьори, музиканти, пърформъри, диджеи, видео артисти, циркови артисти и фотографи направиха 10-дневната програма наситена, разнообразна и забавна. Слоганът на плаката беше: free art, free mind, free fest.
Събитията бяха във формат art for artists, безплатен вход, но вход само с покани. Два спектакъла за деца и workshop за видео с деца. Създаде се уникална атмосфера и присъствие, кондицията на артистите беше на много високо ниво, събитията директно кореспондираха с публиката, усещането беше уникално. Създаде се общност от артисти, които споделят своето изкуство, независими и откровени. Фестивалът беше планиран като некомерсиално събитие. Изненадата беше огромна, когато се оказа, че събитието се самофинансира чрез откупуване на картини, фотографии и книги на артистите участници. Даренията бяха символични, но покриха разходи по организацията.

мini ARt fest fo II продължи спазването на първоначалната идея за независим фестивал, стимулиращ високата кондиция на артистите, създаващ климат на свобода и креативност. Тези принципи ще се отстояват като се запази независимостта на фестивала във финансово и информационно отношение. Фестивалът се обвързва с принципа за комуникация между участващите артисти и публиката, като създава възможност комуникацията да се задълбочи в общата работа във формат workshop. Фестивалът се интересува от подкрепата на културни институции в лицето на културните представителства на големите културни институти в София, както и от българските институции, подпомагащи културното развитие и обмен.
мini ARt fest fo си поставя целта да организира II-ри поред фестивал в обществен формат като селектира гости от Барселона и Берлин. Чрез организирането на техните представяния, концерти и проекти в някои от най-реномираните зали на столицата, посланието за културен обмен би достигнало до по-голям кръг от хора със сродни културни интереси. Общественият и културният живот в столицата може да бъде концентриран върху самото съдържание на изкуството.

мini ARt fest fo e фестивал, независим от комерсиално съдържание. Ние вярваме, че можем да постигнем много по-високо ниво на индивидуална комуникация с изкуството. Публиката ще се обогати и възприеме нови подходи към различното в работата с артистите, на децата ще се даде възможност да направят свой театър, свой клипове и свой свят.

За повече информация може да посетите интернет сайта на фестивала miniartfestfo.blogspot.com или Facebook страница: https://www.facebook.com/miniartfestfo.

 

Източник: miniartfestfo.blogspot.com

 
Неделна кулинарна работилница: Плодови лодки

Лодките може да бъдат и вкусни, ако ги приготвим с много въображение! В неделния августовски ...още

 
Стотици деца майсториха аксесоари за маскен бал на „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Августовското издание на „Lidl неделя в Музейко“ предизвика стотици деца с творчески ...още

 
ОЛАФ ОСТЕН

Commuting 2018a Ателие за деца от 6 до 12 години Каним малките любители на изкуството в ...още

 
СРЪЧНИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ НА „LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО“

Тази неделя, 12 август, „Lidl неделя в Музейко“ предизвиква всички малки ...още

 
Куклен театър "Сладоледена приказка" с подарък сладолед :)

Заповядайте в неделя, 12 август от 11 часа в Мега Мол и се насладете на куклен театър с вкусното ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft