новини и събития

31
Май
Музикално четене на Приказка за вълшебната флейта на открито

В навечерието на празника на децата Фондация „Културни перспективи“, издателство „Ентусиаст“ и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще подарят на малчуганите и техните родители един вълнуващ музикален следобед. На 31 май, от 16:00 часа, в красивото пространство пред Библиотеката актьорите и певците, участвали в мултимедийния проект „Приказка за вълшебната флейта“, ще пресъздадат историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта.

Специални гости на събитието ще бъдат музикантите от Младежка филхармония „София“ при Националното музикално училище „Л. Пипков“, с диригент Христо Христов. Те ще акомпанират изпълненията на оперните певци. Най-известните арии от обичаната опера на В. А. Моцарт ще бъдат изпълнени на български език от Зорница Дамянова, Христо Стойнов, Ралица Ралинова, Петър Димов, Емилия Кирчева и Михаил Михайлов. Младите певци ще срещнат всички гости пред Националната библиотека с един от най-обичаните шедьоври на оперното изкуство.
Едновременно с това забележителният актьорски състав от аудиодраматизацията към книгата ще представи пасажи от „Приказка за вълшебната флейта“. Силвия Лулчева, Радена Вълканова, Параскева Джукелова, Елена Атанасова, Пламен Манасиев, Кирил Бояджиев, Стефан Къшев, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Мариус Донкин и Арсения Иванова ще запознаят публиката със знакови моменти от дълбоко човешката история за любовта, мъдростта и силата на музиката.

Всички деца ще могат да проследят музикалното четене от удобни възглавници и ще получат вкусни изненади.
„Приказка за вълшебната флейта“ ще промени централното градско пространство за един следобед, в който атмосферата ще вибрира на честотите на Моцарт, а децата ще отпразнуват своя празник с фантастичната история за забавния птицеловец, смелия принц и опасностите, през които трябва да преминат, за да възтържествуват любовта и животът.

Споделете празника на 31 май, от 16:00 часа, пред Националната библиотека!

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft