новини и събития

12
Август
Младежите в Бургас празнуват 5 дни по повод Международния ден на младежта

Международният ден на младежта – 12 август, ще бъде отбелязан в Бургас с няколко различни инициативи в периода от 12 до 16 август. Организатори са Община Бургас и Младежки културен център – Бургас.

Хора от всички възрасти, които не се занимават професионално с изкуство, ще имат възможност да изразят своя талант в областта на музиката, танците, рисуването и да намерят своето място в културния календар на Община Бургас.

На 12 август /понеделник/ от 18:00 часа хората ще могат да се забавляват и танцуват на едночасов Зумба маратон с лицензирания инструктор Аксиния Николова в Борисовата градина в град Бургас. На следващия ден зумба маниаците ще имат възможност отново да се включат повторно маратона. Часът и мястото са същите.

На 12 август Община Бургас ще направи и специално повторение на аудио-визуалното шоу върху сградата на общината, на което са поканени всички бургазлии и гости на града. Програмата ще започне в 20:30 часа с танцово шоу на I DANCE. В 21:00 часа ще бъде осъществена самата 3D прожекция, която превръща сградата със седемте колони в крепост, кораб, морско дъно, нощен град, пулсиращи тонколони.

В сряда, на 14 август празникът ще продължи в 21:00 часа на алеята пред монумента „Пантеон” в Морската градина в град Бургас, където на специално обособена сцена гостите и жителите на града ще могат да попеят на караоке.

В сряда ще бъде открита изложба на тема: „Аз обичам да рисувам“. Началото ще бъде дадено в 18:00 часа в Борисовата градина. Идеята на това събитие е че всеки, който може и обича да рисува, може да донесе своята рисунка в Младежки културен център –Бургас, ул. „Гладстон“ 39, и така тя да бъде показана на изложбата.

Приложното изкуство ще бъде разгърнато на 15 август /четвъртък/ на улица „Богориди” в близост до часовника, където в специално обособени шатри-работилници хората ще могат да творят с различни материали.

На 16 август от 10:00 часа в Зала № 1 на Младежки културен център, ул. „Гладстон” № 39, ще се проведе дискусионен форум с представители на неправителствените организации, читалища и студентски съвети в региона. Целта на форума ще е да се разгледат приоритетите и целите на План за младежта за 2013 година на Община Бургас. Активното участие ще бъде особено ценен принос в общите усилия за развитие на младежките дейности и инициативи през годината, както и за съвместни инициативи за популяризиране правата на всеки един от нас като граждани на Европейския съюз в обявената за „Европейска година на гражданите 2013”.

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft