новини и събития

Министър Нона Караджова откри Зелена олимпиада

Министър Нона Караджова даде старт на „Зелена олимпиада“ на 09.10.2012 г. Събитието се организира от Образователния портал Академика БГ и се състоя в Първа английска езикова гимназия. GLOBUL е генерален спонсор на инициативата.

„Зелена олимпиада“ има за цел да повиши знанията на учениците за опазването на околната среда и да изгради у тях екологична култура. Инициативата ще се проведе изцяло онлайн, като за целта е изработен специален сайт – zelenaolimpiada.bg. В него освен редица интересни факти за природата има и тестове на екотематика. Те са предназначени за ученици от 1. до 12. клас от цялата страна и са в три възрастови групи – за начален, среден и горен курс.

Участникът се регистрира в сайта, като посочи име, клас, училище и град. Всеки онлайн тест съдържа по 10 въпроса, като 9 са затворени (с посочени отговори), а десетият въпрос е отворен. Когато отговарят на него, участниците трябва да изложат своя собствена теза. Първенците във всяка възрастова група ще получат таблет, смартфон или iPod, осигурени от GLOBUL.

Инициативата се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, която ще връчи своя специална награда на финала на олимпиадата. За вторите и трети места също са предвидени награди. Партньори на инициативата са Министерството на околната среда и водите и WWF.

Източник на информацията: zelenaolimpiada.bg

 
Музеят като фитнес зала

Музеят за съвременно изкуство е неузнаваем. Повод за това е изложбата „Олимпия“, която ...още

 
МОЯТ МОЗЪК 3: МАГИЯТА НА ПАМЕТТА

Това занимание е част от поредицата научни работилници "Моят мозък" - Надникни в ...още

 
Ден на детето в Квадрат 500

Заповядайте на 1 юни 2018 (петък) да отпразнуваме ЗАЕДНО празника на детето. Ще го отбележим със ...още

 
На пътешествие с художници

Националната галерия празнува своя 70-ти рожден ден. Заедно с художниците, представени в ...още

 
Първи голям концерт на малките филхармоници

Детският филхармоничен хор ще изнесе първия си самостоятелен голям концерт в деня на славянската ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft