новини и събития

27
Юни
Международен фестивал за франкофонска песен стартира в Пловдив

Десетото юбилейно издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2013 стартира на 27 юни. Събитието се организира ежегодно от Почетното консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив.

Тазгодишното издание ще бъде открито на 27 юни в зала "Пловдив" на Новотел Пловдив с концерт, в който ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, както и чуждестранните победители от европейските фестивали за франкофонска песен от Румъния, Словакия и Холандия. Специално за любителите на френския шансон световноизвестната музикантка от Бруней - Лили Чам ще изнесе спектакъл.
На 28 юни в Градския дом на културата "Борис Христов" млади изпълнители от цяла България ще участват във финала на националния конкурс за франкофонска песен и ще бъдат оценявани от международно жури. Публиката също ще има възможност да гласува за своя фаворит.
На 29 юни е галавечерта, която ще представи гост-изпълнителите от чужбина и българските лауреати и финалисти, ще се проведе отново в Дома на културата.
Организаторите са предвидили за чуждестранните гости и интересна съпътстваща програма. Една от атракциите е участието на фолклорна танцова формация "Етноритъм" в неповторимия декор и чар на "Тракийски стан". Разходката и разглеждане на забележителностите на старинен Пловдив също са част от програмата.
Пловдивчани и гости на града ще могат да посетят от 24 до 30 юни Френската седмица на пл. "Стефан Стамболов". Началният час на концертите е 19:30 ч. и входът за тях е свободен!

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft