новини и събития

25
Април
Международен детски фолклорен фестивал София 2013

За втора поредна година София ще посрещне деца от 6 държави, които ще участват във Втори Международен детски фолклорен фестивал София от 25-и до 27-и април.

Тази година над 800 деца на възраст 8-14 години ще представят традициите и фолклора на своите държави на три сцени, като официалното откриване е предвидено за 25-и април на открита сцена пред община Младост, където ще имат изява и най-малките любители на българските народни танци. На 26-и април жители и гости на село Бусманци ще се насладят на изявите на малчуганите, а на 27-и април чуждестранните групи и над 10 български ще направят дефиле от 13 часа от пл. Александър Невски (по централен маршрут) до НДК, където на открита сцена пред билетен център ще бъде закрит фестивала. Всички изяви са без вход.

Във фестивала са поканени да участват изключителни детски колективи от: Полша (Детски ансамбъл Гевонт от Закопане), Русия (детски ансамбъл „Сполохо” от Мурманск), Македония (център за работа с деца „Митеви” – Скопие), Турция (детски състав към училище в Газиентеп), Босна и Херцеговина (Фолклорен ансамбъл „Гаджрет” – Сараево) и Естония (танцов ансамбъл „Суароко” от остров Кихну).

Тази година „Международен детски фолклорен фестивал София” 2013 ще подкрепи Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в будна кома в Панчарево.

Фестивалът ще бъде открит официално на 25-и април от 17 часа на сцената пред СО район Младост.

Организатори: Сдружение Международен детски фолклорен фестивал София и ДЮТА „Зорница”, а съорганизатор е СО район Младост.

Фестивалът се организира с подкрепата на: Столична община, София кандидат за европейска столица на културата 2019 и ФА „Огнените” с. Бусманци, Синдикален дом на културата на транспортните работници в България.

Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София” е нестопанска организация, която си е поставила една важна цел, да превърне този фестивал в ежегодна среща на талантливи деца от целия свят, които представят по незабравим и жизнерадостен начин фолклора, бита, културата и танците на своите страни.

Сдружението има и за цел да развие и популяризира детското фолклорно творчество; да обогати културните прояви на гр. София и региона; да реализира концерти; да участва в благотворителни инициативи от деца за деца; да осъществява международен обмен (изкуство без граници) на групи от различни етноси, религии и култури; да се бори активно с пороците на съвременното общество чрез изкуство и култура.

През 2012 г. на 27 и 28 април, Сдружение МДФФ София и детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница” София организираха първото издание на фестивала на 3 открити и 1 закрита сцени в общини Младост, Изгрев, Искър и Лозенец. Във фестивалната програма през 2012 година участие взеха над 700 деца от 5 държави /Турция - ансамбъл TUBIL – Анкара, Босна и Херцеговина - Културно-артистично сдружение „Gajret” - Сараево, Сърбия - Центъра за култура - Димитровгрд, Франция – „GAP group d’Art

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft