новини и събития

29
Април
Международен ден на танца в Русенската опера

На 29 април, от 19 часа в залата на Русенската опера, балетната трупа на театъра ще отбележи Международния ден на танца с танцова гала вечер със звездите на Националния балет Веса Тонова, Марта Петкова, Емил Йорданов и специалното участие на Силвия Томова. На сцената на Русенската опера ще се изявят още солистите Милен Харалампиев, Стоян Фъртунов и Антон Иванов, кордебалета на Държавна опера-Русе и младите възпитаници на балетния клас на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”,  децата на Танцово студио „Фрийдъм” и талантите на Русенската формация за модерен балет „Мираж”.

В първата част на концерта ученици от първи до 11-и клас – специалност „Класически танц” към НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, Русе, ще представят спектакъла за малки и пораснали деца „Пипи дългото чорапче” по романа на Астрид Линдгрен, хореография и режисура на Деница Анчева. Малките артисти от танцово студио „Фрийдъм” ще изпълнят два танца: „Разболяване” и „Русалии”. Танците, спечелили редица престижни призове в множество национални и световни първенства, са част от последния танцов спектакъл на студиото и са фрагмент от миниатюрата „Русалии” (стар български обред). Младите таланти на формация за модерен балет „Мираж” – носители на индивидуални и групови награди от редица престижни танцови конкурси, ще представят два танца Everything s okay и „Събуждането със слънцето” по хореография на Наталия Томова и Росица Терзийска.

Във втората част на концерта предстои вълшебна среща с изкуството на звездите на Националния балет Веса Тонова, Марта Петкова и Емил Йорданов. Те ще изпълнят вариации и дуети от балетите „Баядерка” на Лудвиг Минкус, „Кармен сюита” на Бизе-Шчедрин, „Ху кеърс” по музика на Джордж Гершуин и хореография на Джордж Баланчин. Силвия Томова ще видим заедно с Милен Харалампиев в огнения дует на Мерцедес и Еспада от балета „Дон Кихот” на Минкус. Младият талантлив солист на Русенския балет Стоян Фъртунов ще танцува вариация на Базил от балета „Дон Кихот”, а Антон Иванов ще изпълни вариация от балета „Пламъците на Париж” от Борис Асафиев. Мариян Янков и Александър Марков ще поставят авторски хореографски номер с участието на солисти и кордебалет на Държавна опера - Русе.

Богатата програма от различни стилове ще зарадва почитателите на красивия танц и всички, които ще предпочетат залата на Русенската опера, за да поднесат своите празнични аплодисменти на танцьорите.

Източник: http://bnr.bg

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft