новини и събития

Малките ученици се справиха най-добре в Зелената олимпиада

Малките ученици се справиха най-добре в инициативата Зелената олимпиада. Тя е организирана от Образователния портал Академика БГ, а генерален спонсор на първото издание беше GLOBUL. Резултатите показаха, че 73% от учениците в начален курс са се справили без грешка. Отличниците в среден курс са 39%, а с въпросите в горен курс без грешка са се справили 24%.

В продължение на два месеца на сайта zelenaolimpiada.bg  участниците решаваха тестове в три възрастови групи – начален, среден и горен курс.

Класираните на първо място ученици получиха таблет, смартфон и iPod, осигурени от GLOBUL. Първите места грабнаха Константин Джаркин от София, Николай Лесидренски от Плевен и Катерина Петкова от Перник.

Вторите места отидоха при Галатея Герова от Пловдив, Мартин Страхилов от Елин Пелин и Таня Мадолева от София. Те получиха раница, книга и грамота. Третите места заеха Дамла Йонусова от Плевен, Цветомира Матеева от София и Борислав Вълов от Монтана. Те бяха наградени с раници.

Радослав Симеонов от СМГ „Паисий Хилендарски“ грабна специалната награда – тридневна екскурзия в Национален парк „Централен Балкан“. Тя беше връчена от Климентина Денева, главен секретар на МОСВ. „Радвам се, че Зелената олимпиада има такъв широк отклик сред децата, защото повишаването на знанията формира устойчиво екологично поведение“, каза Денева. Олимпиадата се проведе под патронажа на министър Нона Караджова.

Директорът „Корпоративна политика“ в GLOBUL Ясен Гуев сподели: „Радостно е, че толкова много деца се включиха. Подобни образователни инициативи са полезни за обществото, защото възпитават отговорно отношение към природата.“ Управителят на Академика БГ Евелина Гечева добави: „Благодарение на  инициативи като Зелената олимпиада децата придобиват полезни знания и умения“.

В инициативата се включиха близо 5000 ученици от цялата страна. Тя има за цел да повиши знанията на децата за природата и да формира у тях екологична култура. Партньор на проекта е природозащитната организация WWF.

Източник на информация: http://akademika.bg

 
Работилничка Да си направим Табло за много важни важности

Често ни се случва да обещаваме, че ще се обадим на някои, ще подредим стаята си, ще приберем ...още

 
Работилничка за Оригинална декорация на тетрадки

Ако избираш тетрадките и тефтерите си според корицата и държиш те да са красиви, тази работилница ...още

 
Работилничка Да си направим помощно стелажче

Учебната година започна, а с нея и многото учебници и тетрадки, падащи от шкафчетата на бюрото ...още

 
Курсове за деца и възрастни на Петте кьошета - октомври

Добре дошли в "Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където ...още

 
Курсове за деца и възрастни до Южния парк - октомври

Добре дошли в " Работилничка за приложни изкуства", Едно чудно място, където създаваме ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft