новини и събития

Малките ученици се справиха най-добре в Зелената олимпиада

Малките ученици се справиха най-добре в инициативата Зелената олимпиада. Тя е организирана от Образователния портал Академика БГ, а генерален спонсор на първото издание беше GLOBUL. Резултатите показаха, че 73% от учениците в начален курс са се справили без грешка. Отличниците в среден курс са 39%, а с въпросите в горен курс без грешка са се справили 24%.

В продължение на два месеца на сайта zelenaolimpiada.bg  участниците решаваха тестове в три възрастови групи – начален, среден и горен курс.

Класираните на първо място ученици получиха таблет, смартфон и iPod, осигурени от GLOBUL. Първите места грабнаха Константин Джаркин от София, Николай Лесидренски от Плевен и Катерина Петкова от Перник.

Вторите места отидоха при Галатея Герова от Пловдив, Мартин Страхилов от Елин Пелин и Таня Мадолева от София. Те получиха раница, книга и грамота. Третите места заеха Дамла Йонусова от Плевен, Цветомира Матеева от София и Борислав Вълов от Монтана. Те бяха наградени с раници.

Радослав Симеонов от СМГ „Паисий Хилендарски“ грабна специалната награда – тридневна екскурзия в Национален парк „Централен Балкан“. Тя беше връчена от Климентина Денева, главен секретар на МОСВ. „Радвам се, че Зелената олимпиада има такъв широк отклик сред децата, защото повишаването на знанията формира устойчиво екологично поведение“, каза Денева. Олимпиадата се проведе под патронажа на министър Нона Караджова.

Директорът „Корпоративна политика“ в GLOBUL Ясен Гуев сподели: „Радостно е, че толкова много деца се включиха. Подобни образователни инициативи са полезни за обществото, защото възпитават отговорно отношение към природата.“ Управителят на Академика БГ Евелина Гечева добави: „Благодарение на  инициативи като Зелената олимпиада децата придобиват полезни знания и умения“.

В инициативата се включиха близо 5000 ученици от цялата страна. Тя има за цел да повиши знанията на децата за природата и да формира у тях екологична култура. Партньор на проекта е природозащитната организация WWF.

Източник на информация: http://akademika.bg

 
„ВЯРВАЙ, ИСКАЙ, МОЖЕШ“ 2018

IV Международен фестивал – конкурс за вокални изпълнители „Вярвай, искай, ...още

 
Вълшебно одеяло

Полетете с „Вълшебното одеяло“ на Националната галерия, което веднъж месечно ще се ...още

 
Детска кулинарна работилница за Великден

Детската кулинарна работилница Little Chefs обявява своя Easter edition! За да се подготвим за ...още

 
„В дома на художника” - (За деца от 6 до 12 години и техните близки)

Били ли сте на гости на известен художник? Иска ли Ви се да надникнете в личната му библиотека и ...още

 
Арт-работилница „Пролетни цветя” се проведе на 10 март в галерия „Седем”

Арт-работилница „Пролетни цветя”, в която взеха участие деца на възраст от 5 до 7 ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft