новини и събития

Лятна театрална академия за деца в риск
Лятната Театрална Академия за Деца в риск 2013 г., която се провежда за 11-ти път, ще предложи на децата темата за приказния свят, Малкият принц и звездните светове на галактики събуждайки въображението им. Традиционно проектът ще завърши на 13 юли т.г. с Детски приказен фестивал, който ще се проведе в двора на училището на откритата сцена създадена от деца и артисти. Програмата на Детския приказен фестивал от 9 до 13 юли - ще включи поредица от детски представления, карнавални шествия и игри. Очакват се над 150 деца да пристигат от домове и училища от страната (Смолян, Пловдив, Гоце Делчев, Панагюрище). Денят на фестивала превръща селото в театрална сцена, която се изпълва с детски представления, приказна феерия, карнавали и хора.
Тазгодишната Лятна Театрална Академия за Деца в риск – с.Широка лъка (24 юни-15 юли,2013) включва работа чрез изкуство и творчески ателиета по танци, музика, маски, кукли, йога и бойни изкуства с деца в неравностойно положение от четири домове и социални центрове за ромски общности в страната ( Дом за деца “Катя Ванчева с. Широка лъка, Дом за деца “Асен Златаров” - Хасково, Дом за деца “Олга Скобелва” - Пловдив, ромска общност - Девин, Център от семеен тип - Смолян), две основни училиша с.Широка лъка и Панагюрище) и 30 млади артисти и студенти по изпълнителски и визуални изкуства от Холандия, България, Германия и Кения. 
Проектът Лятна Театрална Академия за Деца в риск е ежегодна инициатива на Фондация за култура “Ден Гри”, която под ръководството на театралната режисьорска Елена Панайотова ежегодно събира артисти от България, Европа, Америка и Кения насочили вниманието си към ролята на изкуството в съвременното общество като средство за социална промяна. 
Уникалността на проекта е в това, че набляга върху ценностите в изкуството като мост за общуване и чрез артистични подходи обслужва необходимостта от интеграция и идентичност, както и стимулира междуличностна и междуетническа толерантност.
 
11-та ЛЯТНА ТЕАТРАЛНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА В РИСК ПРЕДСТАВЯ: 
РАБОТИЛНИЦА ЗА МУЛТИМЕДИЙНИ ИСТОРИИ 
на 11.07. от 21.00 часа Стар център, гр. Смолян
и на 13.07 от 12.00 часа, Читалище "Екзарх Стефан", с. Широка лъка
Финално представяне на ателие "Работилница за мултимедийни истории" 
с участието на младежи от Център за настаняване от семеен тип - Смолян, Дом за деца "Олга Скобелева"- Пловдив и доброволци в Обществен Съвет по Образование - Гоце Делчев 
ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ФЕСТИВАЛ "В СВЕТА НА МАЛКИЯ ПРИНЦ" 
на 13.07 от 14.00 часа 
Финално представяне на програмата на 11-та Лятна Театрална Академия за Деца в риск - с. Широка лъка -2013г.
с участието на деца от Дома за деца- с. Широка Лъка, Дом за деца "Олга Скобелева"- Пловдив, Дома за деца "Асен Златаров"- Хасково, ОУ " Н.Й. Вапцаров" – Широка лъка, гости деца от ОУ "Марин Дринов" - Панагюрище.
 
Източник: http://www.smolyan.bg
 
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft