новини и събития

01
Юни
Концерт на детски вокални група на 1-ви юни

Хайгашот Агасян и детски вокални групи

Вокална група "Пеещите кенгура" с музикален ръководител Пламена Златева има 17 годишна традиция. Добрите постижения на групата провокират най-добрите български композитори (Светослав Лобошки, Борис Карадимчев, Красимир Милетков, Красимир Гюлмезов и др.) да напишат прекрасни песни за талантливите деца. От 2005 година до сега "Пеещите кенгура" имат издадени шест диска с детски песни. Почти всяка година групата изнася самостоятелни концерти, включени в Салона на Изкуствата, организиран от НДК. Вокалната група е класирана в челната десятка на най-добрите в България за участие в Детската Евровизия през 2007 и 2009 година, а в класацията на публиката на България заема Второ и Трето място.

Вокална група "Пламъче" с музикален ръководител Пламена Златева е създадена през 2009 г. в читалище "Пламък". Групата бързо набра инерция с участието си в Детската Евровизия през 2011 г. С помощта на няколко "Кенгурчета" те са класирани на първо място от професионалното жури с песента "Сто стари неща". През 2012 на Международния фестивал за детска и юношеска песен "Изгряват звезди" в гр. Петрич групата печели Грандпри. Всички участници се изявяват и като солисти, печелят призови места на детски конкурси и фестивали. Техни изпълнения са включени и в новия диск на Х. Агасян "Планета на мечтите".

Вокалните групи имат чести съвместни изяви. На 1-ви юни те ще зарадват децата с концерт в НДК, зала Люмиер, на който ще представят новите песни от "Планета на мечтите".

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft