новини и събития

21
Юни
Концерт на възглавници в парка

На 21.06.2015г., най-дългия ден от годината, Концерти на възглавници ще посрещнат първия ден на лятото с едно голямо и различно събитие в Парка на красотата зад столичния хотел “Хилтън” с начален час 19:00. Къде, ако не навън, под топлите слънчеви лъчи, седнал на зелената трева, би искал да бъде човек в такъв ден? А още повече, че освен зрител, този път всеки един почитател на класическата музика ще може да стане част от създаването на самия концерт. За първи път в историята на Концерти на възглавници, публиката ще бъде съпродуцент на събитието, а всеки един съпродуцентски пакет включва подарък – ръчно надписана персонализирана възглавница.

С Концерт на възглавници в парка организаторите от Модо България си поставят за цел да създадат традиция в провеждането на класически концерти в паркова среда в България. Поводът е петият рожден ден на популярната поредица за родители и деца, а този път входът е свободен за всички любители на световните оркестрови шедьоври. Водач на специално сформирания за този повод оркестър ще бъде младият и изключително обаятелен диригент Жорж Димитров. Голямата изненада за публиката е участието на немската цигуларка Милена Вилке. Солистката пристига от Мюнхен, за да демонстрира виртуозното си майсторство в изпълнения на музика от Сарасате, Масне и Сен-Санс. Въпреки крехката си възраст от деветнадесет години, тя вече е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри.

Музикалната програма има всички признаци да остане истински незабравима. В тон с въображаемите музикални пътешествия, с които бе изпълнен изминалия концертен сезон на възглавническите приключения, в Концерт на възглавници в парка са включени най-обичаните от публиката произведения от различни краища на света. Брамс, Дворжак, Григ, Росини, Чайковски, Сарасате... трудно е да бъдат изредени всички майстори на класиката, чиито произведения ще прозвучат на това знаменателно събитие. Финалът, обаче, не е планиран. Решението е оставено в ръцете на публиката, която ще избере последното произведение на концерта. Право на глас имат всички съпродуценти от нивата “старши” и “меценат”. Повече информация за програмата и съпродуцирането на юнския Концерт на възглавници може да се намери на www.pillows.bg.

„Концерт на възглавници в парка” е проект на Модо България и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015г. Осъществява се с подкрепата на МК Инженеринг, Калинел, списание “Артележка”, Детски Дневник, Минерална вода “Ком”, actualno.com, Sofia Live, Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио, Classic FM радио, peika.bg, радио Family, Central Park Hotel.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft