новини и събития

27
Август
Концерти на възглавници празнуват слънцето и природата с шедьоври от класическата музика в гората


На 27 август 2017г. от 11:00ч. за трета поредна година Концерти на възглавници ще гостуват на Детски екостационар „Бели Брези“ сред величествената Витоша. Горски Концерт на възглавници е подготвен от струнен оркестър „Виртуози“ с концертмайстор виртуозния цигулар Санджар Сапаев и ще представи специална планинска програма. Тя включва едни от най-популярните и мелодични класически произведения като мистичната сюита „Пер Гинт“ от Едвард Григ, която напомня за атмосферата сред гората и музиката на животинския свят.

Най-популярното произведение на Антонио Вивалди - „Годишните времена“ - също ще бъде част от събитието. Концертът за цигулка “Лято” ще прозвучи в майсторското изпълнение на солиста Ивайло Данаилов (цигулка). Музикантите от оркестър „Виртуози“ ще представят и още едно произведение с име “Лято”, но този път горещите ритми са композирани от огнения Астор Пиацола, който е най-известният класически майстор на аржентинското танго. Като солист тук ще се изяви магьосницата на цигулката - Яна Зеленогорска. Други акценти от програмата са “Лебедът” из „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс, както и части от балета „Лебедово езеро“ на Пьотр Илич Чайковски.

Новост в събитието е томболата на Oбразователен център АДВАНС, чрез която трима късметлии ще спечелят вълнуващи награди. Новите партньори на Концерти на възглавници от АДВАНС ще осигурят и награда за млад талант от публиката, а именно “Приз за най-добър диригент”. По традиция ще бъде връчен медал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от струнните инструменти, както и до изпълнителите. Събитието започва в 10:00ч. с разнообразни работилници и представяния на интересни идеи и услуги за родители и деца. След концерта за гостите ще бъдат осигурени вкусни и здравословни предложения за обяд сред природата.
Детски екостационар “Бели брези” се намира по пътя от кв. “Бояна” към местността “Златни мостове” на 1км след разклона за Копитото. Билети за събитието се предлагат на www.pillows.bg, но само първите 200 места включват осигурени от организаторите възглавници. Препоръчителни аксесоари за Горски Концерт на възглавници са наличните у дома одеалца, шалтета, палатки и чадъри за слънце.

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел, FunBook, Образователен център АДВАНС и Природен парк “Витоша”.
 

 
“MUSIC TOGETHER” започва сутрешни курсове за бебета

Американската образователна програма “MUSIC TOGETHER” стратира сутрешни курсове за ...още

 
Есенна ваканция в Квадрат 500

Ателие за деца от 6 до 12 години 1, 2 и 3 ноември 2017, 14.00 – 16.00 часа Квадрат 500 ...още

 
„Слънчова сватба“ – Театър „Троливуд“

През октомври нашата забавна програма с куклени пиеси продължава! На 29-ти октомври ни гостува ...още

 
Лакомства за Halloween – детска кулинарна работилница

Детската кулинарна работилница Little Chefs обявява своя Halloween treats edition! Развълувани сме ...още

 
Вълшебната къща на Ема

„Вълшебната къща на Ема” отваря врати за учебната 2017/2018 г. Първата ни ...още

© 2017 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft