новини и събития

14
Декември
Коледен маратон в Читалище Братя Миладинови-1917

В навечерието на най-светлия Християнски празник, в Народно читалище „Братя Миладинови-1917“, в Княжево, кипи трескава подготовка. Всички деца, преподаватели, служители и много доброволци помагат в подготовката за КОЛЕДНИЯ МАРАТОН. Събитието ще се състои на 14.12.2014 г. /неделя/.

Читалището се стреми да пази и продължава традициите на уникалността си като институция, и същевременно да отговаря адекватно на съвременните културни и духовни потребности на обществото.

 В 10.00 часа най-ранобудните и нетърпеливи ще започнат традиционното украсяване на гигантската, над 2 метра, сурвачка на Читалището.  По същото време в Културния център при Читалището ще се открие Благотворителен Коледен базар „ЗА ТОПЛА КОЛЕДА“, който ще продължи до 18.00 часа. В него ще се включат над 20 творци, които ще покажат своите уникални,  ръчно изработени изделия. Майсторите сладкари от пътуващата сладкарска работилница СЛАДКИШНИЦА ще  нагостят посетителите с вкусни коледни сладкиши. А музикантите от Ambient Folklore ще поздравят гостите с изпълнения на авторска музика, силно повлияна от  средновековието на Западна Европа и фолклорните традиции на Балканите.

В 11.00 часа, в Камерната зала на Читалището, ще започнат Коледните приключения за най-малките. Артистите от Арт студио КАМБАНА ще представят спектакъла „Коледа идва“ по Туве Янсон, режисьор Екатерина Казакова.

В 19.00 часа, в Камерна зала,  ще се състои Благотворителен поп и джаз концерт със специалното участие на  Джери Мартин, Англия – саксофон. Като саксофонист и диригент, Джери Мартин гастролира в някои от най-известните концертни зали по света: „Алберт Хол“ и „Фестивал Хол“, Лондон, зала „Брукнер“, Линц (Австрия), Зимния Стадион в Калгари. Член е на Асоциацията на Тринити Колидж, Лондон, като саксофонист, със степен „Fellow” и диригент от Кралското Военно Училище по музика.

В концертът ще се включат и музикантите Дима Миленова – вокал, Вероника Стефанова – вокал, Петър Мирчев - китара.

Събраните следства от благотворителните инициативи ще бъдат предоставени на Читалището!

Източник: www.artualno.info
 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft