новини и събития

Книжките за Дора Изследователката са вече и в България

Ето че най-прочутата, дръзновена и находчива детска героиня е вече в България! Екипът на издателство Колибри има удоволствието да представи нов проект, който стартира на 24 юни 2013. Очаквайте първите две книжки от сензационната детска поредица „Дора Изследователката“! Малкото момиченце (с дълбоки кафяви очи и коса на черта) и нейните необикновени приятели покориха въображението на милиони малчугани по цял свят!

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица за последното десетилетие. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех в цял свят и се сдобива с шест номинации и една награда „Еми“. В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години по Супер 7. Издателският проект за България е лицензиран от „Колибри“.

„Дора на пикник“ (текст: Кристин Ричи, илюстрации: Сюзан Хол, пълноцветна, 24 стр., формат 16х23, цена 4,50 лв.) ни пренася в Парка на игрите – истинско находище на забавления! Тук Дора ни запознава с най-добрия си приятел - Ботичко, а също с Бени, Тико, Иса, Голямото червено пиле и Синьото пиле.

„Един ден на плажа“ (текст: Лорин Силвърхарт, илюстрации: Джейсън Фруктър, пълноцветна, каширан картон, 22 стр., формат 15х15, цена 5,50 лв.) разкрива приключенията на Дора и Ботичко на морския бряг. Оказва се, че там могат да се видят много, много интересни неща! Пък и самият крал Рак им помага да си построят пясъчен замък.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица - в света са издадени повече от 500 заглавия! Симпатичната Дора неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Книжките са ефектно илюстрирани, учат без да поучават, стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Издателство „Колибри“ предвижда издания от всички ценови категории, за читатели на възраст между 3 и 12 години. В близката година и половина се очакват най-малко 20 книжки.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft