новини и събития

Киномания с шест филма за децата

Три анимационни и три игрални филма ще зарадват децата в тазгодишната Киномания. Детската програма на киномаратона набира все повече почитатели, като за 2012 г. посетителите бяха над 5000.

Приятелството между мечка и мишок, котарак, който провежда „смехотерапия” и израстването на могъщ воин ще омаят любителите на рисуваните филми.

„Мечко –миш” събира самотен мечок, който е и клоун, и музикант, и осиротяла мишка. Заедно те успяват да преобърнат наопаки установените порядки в животинския свят. Филмът на Бенжамен Ренер, Венсан Патар и Стефан Обие обра куп награди: „Сезар” за най-добра анимация, Наградата на детското жури в Сиатъл, „Най-добър чуждестранен филм” на фестивала „Синекид” в Амстердам, Наградата на публиката в Дубай.

Не по-малко забавни са героите в „Петсън и Финдъс: Смехотерапия”, където котаракът Финдъс разказва весели истории от общото си минало с възрастния Петсън. Оказва се , че това е единственият начин старият човек да възстанови паметта си. Режисьори на шведската анимация са Йорген Лердам и Андерш Сьоренсен.

Историята на могъщ боец и израстването му като личност може да видим в „Арджун: Принцът воин”. Индийската продукция е на Арнаб Чаудхури и е от конкурсната програма на Фестивала на анимацията в Анси.

От игралните филми в селекцията на Киномания е „Летящата машина” на Мартин Клап, Джеф Линдзи и Дорота Кобела, включен в детската програма на фестивала в Торонто. Това е първият филм, съчетал покадрова анимация и игрално кино, обединени от музиката на Фредерик Шопен, изпълнена от виртуоза Ланг Ланг. Едно визуално и музикално приключение.

Афишът включва и германският „Четиримата приятели и кучето” на режисьора Майк Марцук, където няколко деца се впускат в спасителна мисия, тъй като бащата на едното от тях, известен изобретател, е отвлечен.

„Шишкото на класа” е другото интересно заглавие в детската програма. Любимият на всички смотаняк Дюкобу трябва да надмогне себе си за да не бъде изключен от училище.

Всички прожекции на детските филми ще са в кино „Люмиер” на цена от 3 и 5 лв.

Киномания 2013 ще продължи до 1 декември. За 27-ти път киномаратонът ще предложи най-горещите и атрактивни заглавия за последните две години. Традиционно в селекцията са включени чисто нови, непоказвани у нас филми, оценени вискоко от престижните кинофестивали по цял свят. Цените са от 10 и 12 лв., а за пенсионери и учащи – 8 лв.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft