новини и събития

10
Октомври
Картини които лекуват сърцата на хората в Сити Център София

Картини, изработени от  традиционната японска харния „ваши“, която има свойството да лекува сърцата на хората, ще бъдат монтирани на конструкции от 2,5 метра. Събитието се осъществява с подкрепата от посолството на Япония у нас и е част от Дните на японската култура в България, които се провеждат за 23-ти път.

Организаторите са предвидили специални демонстрации за посетителите на Сити Център София. Те ще имат възможността да се включат в специални открити уроци, в които ще могат да разберат какво точно представлява това изкуство. За по-любопитните и творчески настроени натури ще бъдат организирани специални открити уроци, в които хората сами ще могат да се включат в рисуването върху традиционната японска хартия „Ваши“. Уъркшоповете ще се проведат на 10.10 от 13 да 15 часа, а на 11.10 програмата е от 10:30 до 12 и от 13:00 до 15:00 часа в Сити Център София. Комуникацията между артистите и посетителите ще се осъществява с помощта на четирима преводачи. Участниците в демонстрациите ще са 22-ма, като някои от тях ще дойдат специално от Япония за събитието, което е се осъществява със специалната подкрепа на японското посолство в България.

За съжаление, посланикът на Страната на изгряващото слънце няма да успее да присъства, но вместо това сподели още преди старта на Дните на японската култура у нас: „В средата на октомври аз ще трябва да напусна България, защото изтича моят мандат, - каза Н. Пр. Макото Ито, - но съм уверен, че тези дни, които са вече традиция в нашите отношения ще бъдат нов знак за нашето приятелство. Така се случи, че когато дойдох преди две години веднага трябваше да се включа в тогавашните 21-ви дни на японската култура в България, което беше чест и удоволствие за мен. По време на моя мандат се случи голямото нещастие – земетресението, последвалото цунами и тежките в аварии във Фукушима, но ние получихме такава съпричастност и помощ от нашите български приятели, което винаги ще нося в сърцето си не само аз, но и моят народ, сподели посланик Ито.

Повече информация за картините от традиционна японска хартия „Ваши“, които ще бъдат показани в Сити Център София

При изработването на тези пана се използва традиционната японска хартия „Ваши“, с която Япония е известна по целия свят. Материалите са от различните видове обагрена японска хартия, като допълнително върху платното не се нанасят бои. Чрез рязане, късане, напластяване, на картината се дава израз на човешките душевни светове. Японската традиционна хартия „ваши“ е уникална, красива, очарователна и е материал на изкуството, който има силата да лекува сърцата на хората. Не само в Япония, но и из целия свят тя намира своето място в артистичния свят.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft