новини и събития

10
Октомври
Картини които лекуват сърцата на хората в Сити Център София

Картини, изработени от  традиционната японска харния „ваши“, която има свойството да лекува сърцата на хората, ще бъдат монтирани на конструкции от 2,5 метра. Събитието се осъществява с подкрепата от посолството на Япония у нас и е част от Дните на японската култура в България, които се провеждат за 23-ти път.

Организаторите са предвидили специални демонстрации за посетителите на Сити Център София. Те ще имат възможността да се включат в специални открити уроци, в които ще могат да разберат какво точно представлява това изкуство. За по-любопитните и творчески настроени натури ще бъдат организирани специални открити уроци, в които хората сами ще могат да се включат в рисуването върху традиционната японска хартия „Ваши“. Уъркшоповете ще се проведат на 10.10 от 13 да 15 часа, а на 11.10 програмата е от 10:30 до 12 и от 13:00 до 15:00 часа в Сити Център София. Комуникацията между артистите и посетителите ще се осъществява с помощта на четирима преводачи. Участниците в демонстрациите ще са 22-ма, като някои от тях ще дойдат специално от Япония за събитието, което е се осъществява със специалната подкрепа на японското посолство в България.

За съжаление, посланикът на Страната на изгряващото слънце няма да успее да присъства, но вместо това сподели още преди старта на Дните на японската култура у нас: „В средата на октомври аз ще трябва да напусна България, защото изтича моят мандат, - каза Н. Пр. Макото Ито, - но съм уверен, че тези дни, които са вече традиция в нашите отношения ще бъдат нов знак за нашето приятелство. Така се случи, че когато дойдох преди две години веднага трябваше да се включа в тогавашните 21-ви дни на японската култура в България, което беше чест и удоволствие за мен. По време на моя мандат се случи голямото нещастие – земетресението, последвалото цунами и тежките в аварии във Фукушима, но ние получихме такава съпричастност и помощ от нашите български приятели, което винаги ще нося в сърцето си не само аз, но и моят народ, сподели посланик Ито.

Повече информация за картините от традиционна японска хартия „Ваши“, които ще бъдат показани в Сити Център София

При изработването на тези пана се използва традиционната японска хартия „Ваши“, с която Япония е известна по целия свят. Материалите са от различните видове обагрена японска хартия, като допълнително върху платното не се нанасят бои. Чрез рязане, късане, напластяване, на картината се дава израз на човешките душевни светове. Японската традиционна хартия „ваши“ е уникална, красива, очарователна и е материал на изкуството, който има силата да лекува сърцата на хората. Не само в Япония, но и из целия свят тя намира своето място в артистичния свят.

 
Коледен подарък - ваучер за курс по керамика и грънчарство в Работилничка за приложни изкуства

Малки и големи почитатели на Керамиката , Тази зима сме подготвили най-оригиналния и запомнящ ...още

 
„От деца за деца“ - премиери на филмите от Арт Ваканция на Витоша

Мъгла, дъжд, три деца и някой извиква „ТИШИНА! НАЧАЛО!“. Това Снежната кралица ли е? ...още

 
Направи си ангел

~Покана за работилница на ангели~ Каним Ви на Ангелска арт терапия! На 04 ноември от 11ч . в ...още

 
Работилница за сапунчета и карнавал - весело-страшна събота

До всички деца - заповядайте маскирани и костюмирани в събота, страшен следобед - да варим сапуни ...още

 
Детска работилница за маски Най-страшното животно в музея

Детска работилница за маски "Най-страшното животно в музея" организират в Природонаучния ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft