новини и събития

Интензивен курс по суинг танци

За първи път, Lindyhop.bg заедно с Dance Academy, организират интензивен курс по суинг танци. Идеята е проста – да се създадат всички необходими условия за обучение по Lindy Hop и Charleston, да се сформира не голяма група от желаещи и ентусиасти, които за кратко време да научат основите на суинг танците. Инструктори са първите танцьори по суинг на България, завършили международни програми за обучение по Lindy Hop и Charleston на топ инструкторите Dax&Sarah – Явор Кунчев  (lindyhop.bg) и Стела Стаменкова (rockabilly.bg).

Курсът е с ограничен достъп. Ще бъдат допуснати 10 двойки. Предимство имат тези, които попълнят формата за записване и са посочили партньор, който също е попълнил формата.

Форма за записване: http://www.lindyhop.bg/sofiaswing/

*Моля прочетете внимателно програмата и всички детайли относно курса. Преценете внимателно дали бихте се справили и ако вашият отговор е да – Явор и Стела ви очакват!

I – Датите

Начална дата на курса Swinging Sofia – 20.09.2012 г. В курса са включени 24 занятия! Всеки вторник и петък занятията започват от 20:30 часа в зала 2 на Dance Academy (зала Фестивална). Курсът приключва до коледните празници.

II – Програма

Предвидените танцови фигури са от задължителната програма. Докъде ще стигнете зависи от нивото на двойките.

  CHARLESTON MOVES

 1. Basic step
 2. Kick the dog
 3. Side by side
 4. Tack turn
 5. Under arm pass
 6. Entrance and exit from close to open position
 7. Front to back
 8. Chase to tandem
 9. Cross step
 10. Skater
 11. Rockabilly
 12. Double kick turn

LINDY HOP MOVES

 1. Basic rhythmic steps
 2. Basic partnered exercises
 3. Sugar push
 4. Under arm pass
 5. Left side pass
 6. Open to close position
 7. Tack turns variations
 8. Swing out
 9. Swing out inside turn
 10. Swing out outside turn
 11. Circle
 12. Texas Tommy

AERIALS

 1. Tote frau
 2. Frog Jump
 3. Long back jump
 4. Frog Jump ahead
 5. Munich

III – Крайна цел

Създаване на двигателна култура при танцуване на суинг. Партньорите да се научат да общуват чрез движенията на тялото докато си партнират.  Изграждане и изчистване на базови и коректно поставени основни познания за суинг танцуването в стиловете Lindy Hop и Charleston. Заучаване на хореографии включващи всички заучени движения и акробатики. Всеки завършил курса да може да импровизира и ползва свободно суинг фигури при сошъл танцуване. Повишаване на познанията по история на суинг танците, суинг музиката и културата на това страхотно време когато са се създавали тези стилове. 

Програмата е идеална за начинаещи, които наистина искат да се научат да танцуват и оправдания от сорта “днес ме мързи … ще отида друг път” не се приемат. Сега е моментът да се стегнете. Подходяща не само за начинаещи, а и за тези, които искат да си изчистят движенията и да ги докарат до едно по-високо ниво.

IV – Схема на занятията

Всяко посещение ще започва в 20:30 часа. След загрявка от 3 мелодии, до 21:30 часа се правят 2-3 упражнения в двойка и след това се обучават на нови движения и фигури. Спазване на ротационен принцип при заучаване и упражняване на нови фигури. След 21:30 до 22:30 часа ще имате възможност да се упражнявате и практикувате заученото в залата (без това да пречи на останалите). Освен тези дни (вторник и петък), занятия по swing dance има и в понеделник (за тези от вас, които искат да се упражняват допълнително).

V – Цена на курса

Целият курс ще струва 130 лв. на човек при заплащане на целия курс наведнъж. Допуска се плащане на месец – цената е 48 лв. (цените са само за курсистите по време на 3-месечната програма).

VI – Отговори на някои въпроси:

Колко време ще ми отнеме?

Курсът ще е с продължителност от 3 месеца. Всеки желаещ да се включи в него е добре предварително да планира времето си така, че да не се налагат повече от 1 или 2 отсъствия на месец. Всяка седмица ще се провеждат по 2 занятия. Ще бъдат давани задачи за самостоятелна подготовка, които няма да ви отнемат повече от 2 часа.

Мога ли да се запиша в курса, ако нямам партньор?

ДА. Първо трябва да уточните с инструкторите – за да се постигнат предварително поставените цели, е необходимо всеки да има партньор. Можете да се запишете без партньор и ако сред записалите се има подходящ – и двамата почвате курса.

Необходим ли е опит в суинг танците, за да започна курса?

Не! Курсът ще започне с базови фигури и упражнения. Предварителен опит в суинг танците не е необходим. Разбира се опит в каквито и да било танци в двойка ще са предимство за всеки.

Източник на информацията: http://www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft