новини и събития

Известни личности подкрепиха кампанията Аз карам велосипед последвай ме

“Аз карам велосипед, последвай ме!” е социална инициатива, която цели чрез позитивно споделяне да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

Проектът се реализира съвместно от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, в лицето на MaxEurope, CSR Bulgaria и www.maxbike.bg и с помощта на още много партньори и посланици на каузата.

Кампанията стартира през май и ще продължи до юли, като има за цел да бъде дългосрочна и да продължи и занапред. Същността й се състои в това да популяризира ползите от карането на велосипед и да отправи послание повече хора да използват велосипеда като средство за придвижване, за спорт и отдих.

В продължение на повече от два месеца Посланиците на колела ще разказват своите истории на велосипед и ще дадат своя пример за подражание.

Сред известните личности, които подкрепиха кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!" са актьорът Ивайло Захариев, последван от спортистът Стойко Сакалиев, журналистът и ТВ водещ Милен Цветков, спортния журналист Крум Савов и певецът Орлин Павлов. Сред представителите на бизнеса пък е предприемачът Максим Митков, а певицата Рут Колева има честта да е единствената засега жена в "отбора на велосипедистите".

Посланиците на колела отправиха своя апел "Последвай ме!" към всички, които искат да водят по-здравословен, изпълнен с приятни емоции и същевременно природосъобразен начин на живот.

Ето малка част от това, което споделят те в своите истории:

"Само хората, които не карат велосипед не знаят какво изпускат" - Ивайло Захариев.

"Когато карам колело се чувствам по-добре, по-жизнена, по-раздвижена. Не виждам смисъл да тренирам във фитнеса, когато мога да съчетая полезното с приятното - да се придвижа до някъде и същевременно да поддържам форма и тонус" -  Рут Колева.

"Колелото пази ставите, но същевременно с това - натоварва цялото тяло. Работи с всеки един мускул и така имаш здраво тяло, но и млад дух!" - Стойко Сакалиев.

Надяваме се да докоснем хората, които биха искали да направят промяната и да започнат да карат активно велосипед. Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класациите, когато става въпрос за спорт и физическа активност. Ние вярваме, че малките стъпки водят до голямата промяна. Затова си поставихме за цел с кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ да дадем пример за една такава малка промяна в ежедневието ни. Искаме да дадем своя принос за по-добър и по-качествен живот на българите.”, споделя Иван Илчев, Маркетинг директор в MaxEurope.

Паралелно на медийната кампания, в партньорство с Гери Турийска ще се състои и специално издание на „Пощенска кутия за приказки“. Посланиците на кампанията ще прочетат най-добрите есета, посветени на любовта към велосипеда, които ще бъдат подбрани чрез конкурс.

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft