новини и събития

18
Август
Зелено училище на Бунарджика с второ издание

Второто издание на „Зелено училище на Бунарджика” пристига с провокация към децата да достигнат до ползите от пестеливостта, повторната употреба и претворяването. Този път поканата е не само към малките, но и към учениците от 10 до 18 години, за които организаторите са подготвили специална вдъхновяваща беседа с био подарък.

Зеленото училище на Бунарджика в Пловдив ще се проведе на 18 август 2013 г., от 10:00 до 18:00 ч., като всички занимания са безплатни.

ПРОГРАМА

10:00 до 12:00 ч., парка на Бунарджика, чешмичката до паркинга на Търговската гимназия - Моделиране и рисуване на забавни играчки, вази и саксии от пластмасови бутилки. Всяко дете, което иска да участва, трябва да носи до 3 пластмасови бутилки без ограничение за обема и формата им. По желание може да се носят мидички. Водещи: Юлия Николова и Елена Демирева, валдорфски педагози.

11:00 до 13:00 ч., парка на Бунарджика, тревната площ в дясно над паметника на Васил Левски – Младежка беседа на тревата на тема „Младежкият поглед върху устойчивия начин на живот”. Целта е учениците на възраст от 10 до 18 години да се мотивират да се променят и създадат едно по-устойчиво бъдеще. Всеки участник в беседата ще получи специален подарък - органична тениска на „Органично.ком”. Лектор: Гергана Даскалова, студентка в The University of Edinburgh по специалност „Ecological and Environmental Sciences”.

12:00 до 14:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Изработване и украсяване на абажури от канап. Водещи: Юлия Николова и Елена Демирева, валдорфски педагози.

14:00 до 16:00 ч. - Обедна почивка

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Работилница за бижута и аксесоари от глина и солено тесто. Водещ: Силвия Ангелова от „Силисто Арт”.

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Творческа работилница за играчки от ролки тоалетна хартия и коркови тапи. Участниците трябва да носят не повече от 5 празни ролки от тоалетна и/или домакинска хартия и 5 коркови тапи. Водещ: Диана Миленкова, валдорфски педагог.

16:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Изработване и украсяване на ароматни парцалени играчки против молци с био лавандула. Тези играчки не само ще забавляват децата и ще прогонват молците, но и чрез използвания билков пълнеж ще действат успокояващо и имунностимулиращо.

10:00 до 18:00 ч., парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката – Безплатен пазар „Айляк бутик” за детски играчки и дрехи, без размяна и без пари. Децата могат да донесат от вкъщи всички ненужни вещи и да ги оставят на определеното за целта място в парка, за да ги вземе друго дете, което би им се зарадвало. По същия начин, всяко дете може да вземе това, което му е нужно, от донесените вещи.

Източник: www.kolonkata.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft