новини и събития

07
Юли
Зелено училище на Бунарджика в Пловдив

„Зелено училище” на Сдружение Устойчиво Общество е училище за природосъобразен начин на живот на децата и съзнателен подход на родителите към тях. Идеята е простичка – чрез игри и работилници, деца и родители да се насърчат да се хранят по-здравословно, да опознаят градинарството, да се научат да вдъхват нов живот на стари вещи, да бъдат солидарни един към друг.

„Зелено училище на Бунарджика” в Пловдив, ще се проведе в три издания на 7 юли (Градинарство и солидарност), 18 август (Reduce-Reuse-Recycle) и 8 септември (Здравословно хранене и екодомакинство) 2013 г.

Събитията са подходящи за деца от 3 до 18 год. Входът за заниманията е безплатен и без предварително записване.

ПРОГРАМА Зелено училище на Бунарджика #1
на 7 юли 2013 г.

10:00 до 12:00 ч., Парка на Бунарджика, чешмичката до паркинга на Търговската гимназия - Рисуване на керамични саксийки с акрилни бои и апликации. Засаждане на био подправки от разсад в саксийките. Всяко дете ще получи нарисуваната и засадена от него саксийка, за да се грижи за нея в къщи.

12:00 до 13:00 ч., Парка на Бунарджика, чешмичката до паркинга на Търговската гимназия - Приготвяне на глинени бомби със семенца от цветя (seed bombs) за лесно посаждане в градски условия. Идеята е децата да си направят и получат такива бомби, които после да хвърлят (посеят) на местата в града, където няма растителност и така да превърнат едно необлагородено място в цветно кътче.

10:00 до 14:00 ч., Парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Работилници за играчки от естествени материали. Всички играчки, които децата ще направят остават подарък за тях.

14:00 до 16:00 ч. - Обедна почивка.

16:00 до 18:00 ч., Парка на Бунарджика, централната площадка с чешмичката - Детски игри, насърчаващи екипността и солидарността: „Кральо-Портальо”, „Бели пеперудки”, „Пускам, пускам кърпа”, „Балона се надува” и др.

17:00 до 18:00 ч. – „СЪКРОВИЩА В ПАРКА” Децата ще напишат и нарисуват свое еко послание към самите себе си за нещата, които да постигнат до 2019 год. Съдържанието на текста върху листа хартия ще бъде в следния стил: „Днес се почувствах.... затова си обещавам, че до 2019 ще направя..... Обещавам си да бъда....”. По желание децата могат да напишат свое уникално послание. Готовите послания ще бъдат завити, поставени в стъклени бутилки (капсули на времето) и затапени с коркови тапи. Бутилките с послания ще бъдат заровени на специално място в парка на Бунарджика, което ще остане в тайна и ще се знае само от децата и техните родители. Всяко дете ще получи карта, на която да отбележи мястото на заравяне на съкровището. Съкровищата трябва да бъдат намерени и изровени от същите деца през 2019 год. – годината, за която Пловдив кандидатства за Европейска столица.
Участието в „Съкровища в парка” изисква всяко дете да донесе от вкъщи стъклена бутилка от вино и коркова тапа. Всички листове с послания ще съдържат изричната препоръка към децата през 2019 год. да върнат бутилките за рециклиране!„Зелено училище” на Сдружение Устойчиво Общество е училище за природосъобразен начин на живот на децата и съзнателен подход на родителите към тях. Идеята е простичка – чрез игри и работилници, деца и родители да се насърчат да се хранят по-здравословно, да опознаят градинарството, да се научат да вдъхват нов живот на стари вещи, да бъдат солидарни един към друг.

Източник: www.kolonkata.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft