новини и събития

21
Май
ЖАР Театър празнува 20 години с огнения мим-спектакъл IGNIS

На 21.05.2013 г. в 21:00 на площад „Света Неделя” в София, международният екип на Мим-формация „ЖАР ТЕАТЪР” ще открие празничните събития по случай 20-годишния юбилей с огнен мим-спектакъл – подарък за зрителите.

По традиция артистите от ЖАР ТЕАТЪР не празнуват рождения си ден с торта и свещи. Отбелязват го всяка година, в деня на Св. Св. Константин и Елена – денят, когато нестинарите разпалват жаравата си и започват ритуалните си игри - с представление, което подаряват на своята публика.

В годината на своя 20 юбилей ЖАР ТЕАТЪР ще изпълни пред своите почитатели един от най-успешните си спектакли - „IGNIS: Възраждането за София” - чието представяне само преди два месеца изправи на крака експерти и любители на изкуството от 10 европейски и средиземноморски страни по време на EUROMEDINCULTRURE(s) ART FORUM във Франция, а след месец ще бъде показан в Аман, Кралство Йордания на престижния Джераш фестивал, където до момента не е игран български спектакъл.

Елена ПАП - режисьор, съ-основател на ЖАР ТЕАТЪР:„Ние не бихме могли да честваме своя рожден ден без нашите зрители. Решихме да го направим с представление, което обичаме и ценим и което събира целия ни многонационален екип навън – на открито. Очакваме на площада да срещнем своята публика и – надяваме се – много стари и нови приятели. Ние сме тук, вече 20 години именно благодарение на тях и за нас това е най-добрият начин да им засвидетелстваме нашето внимание и уважение.”

В спектакъла участват:
Данчо Колев, Диана Иванова, Жан Илиев, Пламен Георгиев, Силвина Владова, Вилия Моновска (България), Мойца Меър (Словения), Борбала-Ана Шимани (Унгария) и младите артисти от Европейска Доброволческа Служба по програма „Младежта в действие” на ЕК: Лаура Естабен (Испания), Енико Пастор (Унгария), Флориан Фохман (Германия), Франсоа Афзал (Франция).

След спектакъла бихте могли да изпиете чаша вино, а също и да участвате в огнения интерактивен хепънинг :)

Източник: www.artualno.info

 
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари незабравим летен ден

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 ...още

 
Великденска украса през Пролетната ваканция

Отново Ви каним на нашите пред Великденски работилници, за да си изработите Великденска украса. ...още

 
ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА МЕЧТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И FUSION SCHOOL

Преди повече от 6 години Иво, Зара, Силвия, Христина, Йордан, Ивана и Стефания се срещат без ни ...още

 
Приказна градина

С настъпването на пролетта в Детска архитектурна работилница ще си направим приказни градини, ...още

 
Музикална картина

Ателие за деца от 6 до 12 години „Музикална картина” е общ проект между отдел ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft