новини и събития

31
Август
Есенния салон на изкуствата в Пловдив ще бъде открит с мюзикъла Зоро

На 3 септември 2012 г. осмото издание на Салона на изкуствата в гр. Пловдив ще бъде открито с мюзикъла „Зоро” по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън на Държавен музикален и балетен център - София. Мюзикълът ще бъде представен на сцената на Античния театър с начало от 20:00 часа.

До този момент салонът на изкуствата е откриван с концерти на Йън Андерсон, Пловдивска филхармония съвместно с Джон Лорд, Рик Уекман, Нейджъл Кенеди, ФСБ.

За осми пореден път есента в Пловдив ще е маратон за изкуствата, пиршество за сетивата и радост за жителите и гостите на Пловдив. Есенният салон продължава до края на октомври. Организира се от Община Пловдив.

Билети за официалното откриване на Есенния салон на изкуствата 2012 с мюзикъла “ЗОРО“ в билетен център пред Община Пловдив. 

Цени: 15, 20, 25, 30 лв.
Билети за всички събития от салона в билетния център.

 

„ЗОРО – ЛЕГЕНДАТА ЗАПОЧВА”

експозе от режисьора Бойко Илиев за мюзикъла „Зоро”

„Зоро” отдавна се е превърнал в митология. Романи, филми, комикси, телевизионни сериали, видеоигри... Кинолегенди като Дъглас Феърбанкс, Ален Делон, Антонио Бандерас с успех се вмъкват в кожата на легендарния спасител. Народен герой, защитник на бедните и онеправданите, създаден през 1919 г. от американския писател Джонстън Маккъли, Зоро се появява в поредица литературни и филмови произведения, отново и отново... Изниква мистериозно в миг, когато някой е в беда и бързо изчезва! Продължаваме да го търсим, за да ни спаси от злото и неправдата, за да се чудим накрая съществува ли наистина. И, може би заради това, продължаваме да си го измисляме. Този път като Мюзикъл! Белязан от най-големия успех на „Джипси Кингс”, в „Зоро” героите страстно любят, пеят, танцуват фламенко, фехтоват се, участват в рисковани каскади, за да получат своята така жадувана доза романтика и приключения, без които не могат. Макар и различна жанрова стилистика („Джипси Кингс”, фламенко), „Зоро – легендата започва” е страстен порив за победа на любовта и доброто над злото, алчността и несправедливостта. Романтичен порив и защо не, когато реалността ни е затрупала със счетоводни сметки, кредитни и дебитни карти, стокови и фондови борси, фискални резерви, инфлационни индекси и сривове и т.н и т.н.... Затова, нека се обърнем към Музиката. Страстната и завладяваща музика на „Джипси Кингс” и Джон Камерън, както и на неуморния търсач на справедливост и любов, мистериозния Зоро.
Бойко Илиев – режисьор

 

Източник на информацията: http://www.artualno.info

 
Конкурс за детска рисунка на И АЗ МОГА “Цветовете на Коледа”

Скъпи, деца, Стратира традиционната Коледна инициатива на И АЗ МОГА / I CAN TOO в подкрепа на ...още

 
Децата от столицата събраха 15,5 тона хартия за рециклиране

Децата от София поставиха рекорд в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова ...още

 
Излез на дъската в Мега Мол

15 септември 2018 г /събота/ от 13,30 ч.- 15.00 ч. Направете си снимка на нашата черна дъска и ...още

 
В музейна работилница кюстендилските деца ще правят карти

Как са се променяли границите на България през последните 140 години? Месец септември е наситен ...още

 
Творческа работилница ДЪГА@ KvARTal Festival 2018

И така продължаваме да се ЗАБАВЛЯВАМЕ и да ТВОРИМ заедно през цялото време на ТРЕТОТО поредно ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft