новини и събития

31
Август
Есенния салон на изкуствата в Пловдив ще бъде открит с мюзикъла Зоро

На 3 септември 2012 г. осмото издание на Салона на изкуствата в гр. Пловдив ще бъде открито с мюзикъла „Зоро” по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън на Държавен музикален и балетен център - София. Мюзикълът ще бъде представен на сцената на Античния театър с начало от 20:00 часа.

До този момент салонът на изкуствата е откриван с концерти на Йън Андерсон, Пловдивска филхармония съвместно с Джон Лорд, Рик Уекман, Нейджъл Кенеди, ФСБ.

За осми пореден път есента в Пловдив ще е маратон за изкуствата, пиршество за сетивата и радост за жителите и гостите на Пловдив. Есенният салон продължава до края на октомври. Организира се от Община Пловдив.

Билети за официалното откриване на Есенния салон на изкуствата 2012 с мюзикъла “ЗОРО“ в билетен център пред Община Пловдив. 

Цени: 15, 20, 25, 30 лв.
Билети за всички събития от салона в билетния център.

 

„ЗОРО – ЛЕГЕНДАТА ЗАПОЧВА”

експозе от режисьора Бойко Илиев за мюзикъла „Зоро”

„Зоро” отдавна се е превърнал в митология. Романи, филми, комикси, телевизионни сериали, видеоигри... Кинолегенди като Дъглас Феърбанкс, Ален Делон, Антонио Бандерас с успех се вмъкват в кожата на легендарния спасител. Народен герой, защитник на бедните и онеправданите, създаден през 1919 г. от американския писател Джонстън Маккъли, Зоро се появява в поредица литературни и филмови произведения, отново и отново... Изниква мистериозно в миг, когато някой е в беда и бързо изчезва! Продължаваме да го търсим, за да ни спаси от злото и неправдата, за да се чудим накрая съществува ли наистина. И, може би заради това, продължаваме да си го измисляме. Този път като Мюзикъл! Белязан от най-големия успех на „Джипси Кингс”, в „Зоро” героите страстно любят, пеят, танцуват фламенко, фехтоват се, участват в рисковани каскади, за да получат своята така жадувана доза романтика и приключения, без които не могат. Макар и различна жанрова стилистика („Джипси Кингс”, фламенко), „Зоро – легендата започва” е страстен порив за победа на любовта и доброто над злото, алчността и несправедливостта. Романтичен порив и защо не, когато реалността ни е затрупала със счетоводни сметки, кредитни и дебитни карти, стокови и фондови борси, фискални резерви, инфлационни индекси и сривове и т.н и т.н.... Затова, нека се обърнем към Музиката. Страстната и завладяваща музика на „Джипси Кингс” и Джон Камерън, както и на неуморния търсач на справедливост и любов, мистериозния Зоро.
Бойко Илиев – режисьор

 

Източник на информацията: http://www.artualno.info

 
Деца правят шлемове и щитове в музейната работилница в Кюстендил

За четвърта поредна година в музейния детски кът в Регионалния исторически музей в Кюстендил, ...още

 
Да си направим Морски фенер

Лято, слънце, море и естествено множество мидички, рапанчета , пясък. Колко много идеи за ...още

 
Да си направим Разделител за книжки

Лятото е време и за чете на всички книжки, които са ни дали по списък от училище, или просто ни ...още

 
Как да си направим слайм

Вече има много различни „рецепти” как да си направим слайм. Коя обаче е оригиналната ...още

 
Да си направим Сладкиши за деня на Шоколада

Няма как да отпразнуваме Европейския ден на Шоколада по подобаващо от това да си направим ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft